En förväntasfull familj styrde sin resa mot Fyrishov!
Annons
Reseberättelse:

En förväntasfull familj styrde sin resa mot Fyrishov!

(Sverige, Uppsala, Fyrishov)

Rutschkanorna

Hopptornet

Hinderbana på vatten

Balanserar på hinderbanan

Vi väntade ivrigt på att mormor skulle komma så hon kunde passa lillasyster på 1 år som fick stanna hemma idag. Vi andra, 2 vuxna och 3 barn, åldrarna 8,10 och 12 år skulle besöka Fyrishov. Vi visste inte så mycket om badet innan, bara att det fanns någon rutschkana. När vi kom in i badhuset var det första som slog oss den tropiska värmen och synen av två rutschkanor. De var det första som provades. Man fick välja vilken musik som skulle spelas samtidigt som man åkte och så kunde man även räkna antal figurer man såg i tunneln. Sedan gick vi vidare ner till bassängen som låg i anknytning till rutschkanorna. Där var det ett strömt vatten, men alldeles lagom. Vi åkte runt där några varv tills vi beslöt oss för att titta vad som fanns i nästa rum. Där var det en gigantisk bassäng med ett jättehögt hopptorn och längre bort en hinderbana på vatten. Vi passerade två badvakter som höll koll och uppmanade barnen att vänta nere tills den som hoppat från tornet simmat undan. Det var ett bra intryck! Barnen hoppade i hopptornet, men de gick inte högre än 5 meter vilket kändes bra för oss föräldrar. Sedan var det dags för hinderbanan på vattnet! Det var en favorit. Alla i familjen testade och tävlade mot varandra, det var höga skratt som ekade i badhuset. En upplevelse vi inte kommer att glömma! 

Eftersom vi var ivriga att komma hemifrån fort glömde vi äta lunch hemma vilket vi alla började känna av nu. Vi gick till kafeterian för att se vad som fanns att handla. Jag och mannen köpte hamburgare med klyftpotatis och två av barnen valde pannkakor och den tredje valde köttfärssås och spagetti. Vi gick därifrån nöjda och mätta. Dessutom till bra pris.

Vi tjejer bastade och testade en ny grej som vi inte provat tidigare, nämligen en centrifug för badkläder. Man stoppade ner badkläderna så klämde maskinen ut allt vatten ur badkläderna, så slapp man gå hem med så tunga badkläder.

Vi avslutade med att barnen fick välja att handla något inför bilresan hem. Två av barnen valde glass och den tredje valde baconsnacks. Nöjda sprang vi genom ösregnet till bilen! 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se