Familjekul på Laserfortet Häggvik Sollentuna
Annons
Reseberättelse:

Familjekul på Laserfortet Häggvik Sollentuna

(Sverige, Sollentuna, Stockholm, Laserfortet Häggvik)

Vi är en familj bestående av Mamma, Pappa och tre barn på 5, 9 och 12 år som fick lyckan att bli testfamilj för Barnsemester på Laserfortet Häggvik i Sollentuna en varm Juni dag.

Vi tycker om att spendera tid tillsammans som familj men pga ålderskillnaden speciellt mellan vårt äldsta och yngsta barn är det ofta svårt att hitta utflykter som alla uppskattar. Så vår fokus på Laserfortet Häggvik var just detta; kan vi ha roligt allihop tillsammans!?

 

I vårt uppdrag fick vi chansen att prova på Laserfortets laserspel HeroForce med superhjältetema 2 x 13 min och köra deras bilar (go-carts anpassade för de lite yngre barnen) 1 x 8min.

Vi börjar med det som vi upplevde negativt. För det första tyckte vi att de borde skylta tydligare redan ute på framsidan var anläggningen ligger. Det fanns endast en liten poster (jämfört med de andra företagens stora loggor) på entrédörren som indikerade att vi hittat till rätt ställe. Väl i trapphuset fanns det inte heller någon skyltning vilket ledde till att vi gick ner för trapporna när vi egentligen skulle en trappa upp. När vi klev in i själva anläggningen fanns det igen, ingen riktig skyltning. Vart är kassan/receptionen? Är detta verkligen huvudentrén, var är personalen? Det fanns tre kalasrum precis när man kommer in och i en var det fullsatt med kalasbarn, medan en annan var fint uppdukat för ett annat barnkalas som förmodligen var inne och körde laserspelet just då. Vi fick tag på en tjej som arbetade i kalasrummet som hänvisade oss till det tredje kalasrummet för att invänta vår tur.

Under denna tid använde vi toaletterna och tyvärr fanns det varken toalettpapper eller papperhanddukar. Hela anläggningen är rätt liten (tre kalasrum och sedan själva “salen” där man kör laserspelet eller bilarna) så man borde kunna fylla på papper känner man. Men vi kanske bara hade otur?

En annan negativ sak vi upplevde var att det inte fanns någon reklam i anläggningen. Inga broschyrer som man kunde ta eller läsa för att veta vad mer för aktiviteter de har etc. Jag vet att de har information på hemsidan men det skulle vara roligt att kunna läsa lite mer detaljerat på vad de erbjuder på plats. Det fanns inte heller någon möjlighet att köpa fika (men vi fick kaffe iallafall, mer om detta nedan). Vad vi förstår verkar de ha fokuserat på kalasfiranden och då ingår ju fika men vi skulle jätte gärna ha velat köpa t.ex glass efter att vi provat på aktiviteterna.

Nu till det positiva; Så fort personalen hänvisat oss att vänta i ett av kalasrummen meddelade hon att de bjuder på KAFFE! Och gott kaffe dessutom! Så bra tyckte vi vuxna eftersom vi annars alltid märkt på andra liknande ställen att de vuxna som medföljer på t.ex kalas måste köpa kaffe.

Kalasrummen var stora och ljusa med stora fönster. De hade inget speciellt tema, utan var bara dekorerade med luftballonger och lampor på taken och väggrna men vi tyckte ändå dessa rum var mycket trevligare att vistas i än de mörka, små rummen man brukar ha på t.ex lekland.

När vi väl skulle börja köra själva laserspelet fick vi en ordentlig genomgång om hur det fungerar och kunde ställa frågor. Personalen var mycket hjälpsam. Det positiva med detta laserspel är att istället för en tung väst och tung laserpistol hade man ironman inspirerade handskar som inte var så tunga och en lättare väst med superhjältemantel (vi vuxna var för stora för att använda själva västarna men det går bra att köra utan dem också). Vår 5 åring klarade av att hantera handsken jätte bra. Själva hallen är jätte stor och man hade gott om plats att gömma sig och springa runt. Ljuset är inte riktigt lika släckt som på andra ställen men detta passade oss jätte bra med 5 åringen. Och roligt var det! Det tyckte även vår, lite till en början skeptisk 12 åring.

Efter det intensive springadet och skjutandet fick vi provköra deras bilar. Dessa kör man runt I samma hall där man kör laserspelet. De stora barnen tyckte att bilarna gick lite för långsamt men så fort vår 5 åring hoppat av bilen sa han at han ville köra igen och igen.

 

Så efter en mycket rolig eftermiddag kan vi konstatera att själva laserspeler absolut är något man kan köra som en hel familj med barn iallafall upp till 12 år.  Bilarna passar nog de mindre barnen mer.

Vi tror att ett kalas med laserspel och bilkörning skulle vara helt underbart perfekt för barn mellan 5-6 år. Vår 5 åring skulle verkligen älska att ha sitt nästa kalas här.

Det finns visst någon sorts paintball man kan köra för lite äldre barn som vi inte provade men vi kan tänka oss att det är kul. Igen, ingen reklam om detta på själva anläggningen utan detta har vi läst om på själva hemsidan.

Så som slutsats, Laserfortet Häggvik passar super bra för kalas för lite yngre barn och rekommenderas för en kul eftermiddag med hela familjen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se