Ett smultronställe för hela familjen.
Annons
Reseberättelse:

Ett smultronställe för hela familjen.

(Sverige, Ugglarp, Svedinos bil- och flygmuseum)

Entrén

En av bilhallarna

Ett av planen

Bilen rullar in på parkeringen till Svedinos bil-och flygmuseum. Utsidan imponerar inte speciellt mycket och vi har inga höga förväntningar när vi närmar oss entrén, men på vägen mot entrén passerar vi genom en mysig innergård och vi börjar ana att det kanske finns mer än vi först trott. Innanför dörren möts vi av ett fantastiskt mysigt rum med flera bord och vi bestämmer oss direkt att vi ska avsluta besöket med en fika här. I biljettluckan möts vi av en otroligt trevlig man som förklarar att museet är hela 5000 kvadratmeter stort och uppbyggt i flera salar och rum. Vi går in.

Redan i första rummet inser vi att vi inte kommer att bli besvikna. En lång rad av vackra gamla bilar, och några mindre vackra men intressanta, står uppställda. Intill varje bil finns information och på en vägg finns flera gamla tidningsartiklar kopplade till tiden och bilarna. Vi fortsätter genom de olika rummen, mötet fler bilar, brandbilar, bussar, ambulanser, motorcyklar osv. Barnen och vi vuxna är helt fascinerade! Vi kommer fram till flygplanen som är uppställda och upphängda i stora hangarer och här hittar vi även helikoptrar, katapultstolar, luftmasker, instrumentbrädor, motorer, och två små flygplansreplikor som barnen kunde provsitta i, osv. 

Inte en enda gång frågade något av barnen om vi var klar snart, inte en enda gång tjatade någpn om att de ville åka hem. Det enda vi kunde sakna var möjligheten att kliva in i en riktig cockpit. Svedinos bil- och flygmuseum var en riktigt trevlig överraskning. Det är helt klart värt ett besök! Vi kommer absolut att komma tillbaka!!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se