Minivärlden Ljungby
Annons
Reseberättelse:

Minivärlden Ljungby

(Sverige, Ljungby, Minivärlden )

Vi hade möjligheten att vara testfamilj på minivärlden i Ljungby. Två vuxna och 2 barn (2 och 4 år). Ingen av oss har innan varit på något liknande och har inte så mycket erfarenhet av tåg men vi tyckte det var ett mysigt ställe. Väldigt trevlig personal som välkomnade en i entrén där barnen fick en stämpel på handen som de tyckte var kul. Sedan i nästa rum fick barnen leka med briobanor vilket de tyckte var roligt.  Efter lite lek gick vi in till ett mysigt café men hemlagade kakor, tyvärr var det inte riktigt den tidpunkten för fika så det får vi testa nästa gång vi kommer, men det såg mycket gott ut. 

I nästa rum var det ett stort rum med stora tågbanor o miljöer uppbyggt, så häftigt att se hur allt var uppbyggt och hur minivärlden var utformad. Plötsligt släktes ljuset och allt blev svart o då lystes hela världen upp i mörker. 

I de kommande rummen fanns det berättelser från tågstationer i närområdet och man kunde möta självaste stationschefen på sitt kontor. Det fanns även ett skapande rum där man kunde leka med lego, måla träd och små figurer. Här kunde barnen även testa att köra tåg själv. Det var även en utställning med legofordon som var cool att se. 

Barnen är inte så motorintresserade och har endast åkt tåg en gång men de tyckte det var spännande på minivärlden. Kanske de är lite i minsta laget och att de haft ännu roligare om de haft mer intresse för fordon och tåg. Men vi hade en jättemysig förmiddag och blev väldigt välkomnande av all personal på stället som visade glatt sitt fina minivärld. 

4 åringen tyckte det bästa med stället var att köra tåg. 2 åringen tyckte det var roligast att trycka på de små knappar som fanns och så hände något i minivärlden. De vuxna var imponerade av hur hela minivärlden var uppbyggd och vilket jobb och engagemang som ligger bakom denna verksamhet. Tack för besöket! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se