En eftermiddag med bilar och flygmaskiner
Annons
Reseberättelse:

En eftermiddag med bilar och flygmaskiner

(Sverige, Ugglarp, Svedinos Bil- och Flygmuseum)

Svedinos helikopter

Pilotmode genom tiderna

Bil som legat på bottnen

Vi var tre familjer varav en pappa fyllde år och fick då välja aktivitet: Svedinos Bil- och Flygmuseum!

Väl framme möttes vi av en ganska tråkig grusplan och byggnad men dock ett halvt flygplan på väggen!

Via en mysig innergård med fikaplatser (provade ej fikat) gick vi in och mötte där en engagerad Björn som visade barnen tricket med den flygande bollen på en vattenstråle.

Första (?) delen av museet består av låga rum proppfyllda med fina gamla bilar: konungens tjänstebil, PVs, ambulanser, brandbilar, T-Ford, A-Ford, hemmabyggen och många andra.

Sen kommer större hangarer med flygfarkoster: helikoptrar, autogyro, flygplan, Tunnan, Draken, Viggen, etc etc det tar aldrig slut!

Svedinos är ett ställe som delar sällskapet i två delar. Några går ganska snart ut på innergården och njuter av solen. Andra kan gå i timmar och titta och läsa om alla bilar & flyglan.

Största förbättringen vore om man (mest barnen) fick provsitta riktiga flygplan och bilar. Som det är nu tröttnar barnen ganska fort.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se