Exploria
Annons
Reseberättelse:

Exploria

(Sverige, Stockholm/Botkyrka, Exploria)

Gokart

Lasergame

Trampolinpark

Vi har haft turen att få besöka Exploria som testfamilj bestående av 2 vuxna och 4 barn från 4år, 6år, 7år, 10 år och 12 år. Vi var där från de öppnade kl 10 till 18. 

Det var mycket lätt att hitta parkering då det ligger vid ett köpcenter. När Exploria öppnade var det luftigt och inte mycket folk, vi behövde inte vänta till några aktiviteter. Från kl 12 började alltmer folk komma.

Själva leklandet uppskattades mest av barnen mellan 4-7 men rutschkanorna med fritt fall älskade även 12 åringen. 

Favoriten för oss alla i testfamiljen var lasergame även fast västen var lite för stor för minstingen på 4år. Han blev även lite trött på slutet men tyckte även han det var fantastiskt roligt och gav järnet in i det sista. 

Gokarten passade bäst för barnet på 12 år. För oss vuxna var nog detta den roligaste aktiviteten. 10åringen tyckte bilarna var lite för svåra att köra och det kan jag förstå för dem gick fooort! Man var tvungen att vara minst 150cm lång så de tre minsta kunde ej testa denna aktivitet.

Bowling passade alla i testfamiljen, speciellt om man vill ta en paus och varva ned.

Vi prövade simulatorn. P g a väntetiderna valde vi skytte. Hade vi vetat hur stora gevären varit hade vi väntat tills fotbollssimulatorn var ledig då gevären var svåra (och tunga) för barnen under 12år att hålla. 

Vi fick även möjlighet att pröva körskolan. Nackdelen var att det var lång väntetid och att  ljudet hördes dåligt när ”körskolefilmen” skulle spelas upp. De minsta barnen tyckte det var jätteroligt att köra själva (även fast de inte direkt följde de regler som instruktionsfilmen visat) och speciellt stolta att få sitt körkort.

Trampolinpark hade jag inte förväntat mig finnas men var en rolig överaskning. Här kan man hoppa i 30minuter i sträck tills det är dags för nästa gäng att komma in och hoppa. Oftast kunde barnen gå ut och ställa sig i kön och fortsätta rakt in till efterföljande pass. Detta var ett riktigt träningspass för alla barnen. Det finns trampolinstrumpor till bra pris att köpa om man inte har med sig egna.

Vi valde att fika och äta på bredvid leklandet. Ljudnivån var ganska hög men de minsta barnen tyckte det var ganska roligt att samtidigt titta på brandskolan när de åt. Väntetiden var lång för en person i gruppen.

Detta är ett fantastiskt ställe att besöka med barn. Min 6-åring tyckte att dagen på Exploria var den bästa dagen i hans liv.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se