Fin park, Skånes djurpark
Annons
Reseberättelse:

Fin park, Skånes djurpark

(Sverige , Höör, Skånes djurpark )

Vi och vänner besökte Skånes djurpark en dag i juli. Vi hade med oss 4 barn som var 3 månader, 2, 3 och 5.5 år gamla.

Minstingen önskade mycket skugga och det finns det mycket av där bland träden. För 2 och 3 åringen så passade fåret Shaun-landet bra där de fick på en traktorbana där höjdpunkten var när grisarna sprutade vatten på dem. Synd var bara att lekplatsen precis vid traktorerna var för större barn och det var mycket som mindre barn kunde ramla över.

Det var mycket folk och kö till reaktorerna så det tog ganska lång tid. Vi sparade detta till sist i hopp om att det skulle vara mindre kö. Det mysiga vid fåret Shaun var att man fick vara inne hos fåren och lammen och klappa dem om de inte gick in till sitt. Detta var den aktivitet som både 3 åringen och 5 åringen tyckte bäst om. Lika så vid getterna där en av getterna blev sugen på 2 åringens äpple och hoppade upp i knät på honom i vagnen ?

Längs vägen kunde vi följa en saga om en mullvad som fått bajs på huvudet. Det tyckte alla barnen var roligt. Ibland störde det mötet med djuren, för barnen hellre tryckte på en knapp så det hördes pruttljud än tittade på djuret som stod framför oss.

Förutom djuren så fanns det mycket att göra. En hinderbana för barn över 6 år, den testade vi alltså inte. Men även en för även mindre barn (om de hade hjälp av vuxen). Vid björnarna fanns också ett ställe där barnen kunde köpa en påse sand och vaska för att hitta olika stenar. Dock var detta lite dåligt placerat precis intill där man köpte mat så det var ganska rörigt där.

Det fanns också ponnyridning som man fick betala för, en lång hängbro som man kunde gå. Dock var där så mycket folk och det var begränsat antal personer som fick gå plus att man inte fick springa eller hoppa där. Vilket kändes svårt att gå upp med små barn som bara vill springa och hoppa.

Vi hade med oss mat själva och just denna dag var det nog tur för köerna var långa och det tog lång tid. Lång kö var det även vid glassen. Det var dessutom ganska snurrigt innan vi fick den. Först fick vi betala, sen fick vi vänta på att de sa vårt namn för att sen bestämma glass. Men kulorna var stora så det var värt att vänta på :)

På gården där vi köpte glass fanns ett läskigt utedass där det satt en docka som såg ut som en läskig gubbe :) alla barn stod och tittade när dassdörren öppnades. Gubben pratade grov skånska och var ett JÄTTEKONSTIGT inslag. Vi gick snabbt därifrån efter att 5 åringen blev ledsen för att gubben spottade på hennes klänning. (Det sprutade vatten ?)

Barnen var nöjda med sin dag. De tyckte det mesta var roligt men mest när vi kunde klappa djuren eller hjälpa till att mata. Men också traktorerna. Negativt var att det var för mycket folk så barnen inte visste vad de skulle titta på. Vi vuxna tyckte om parken. Det är en lagom promenadsträcka i en mysig omgivning. De har gjort det jättebra med djurmatning och information om djuren vid mätningen.

personalen är engagerad och trevlig. De pratar och engagerar barnen också på ett fint sätt. Vi rekommenderar en tur dit men på en dag när det kan vara lite mindre folk så det går att njuta av allt som finns där. I alla fall om barnen är under 5, så de hinner med och inte riskerar att bli bortknuffade av någon större. Annars passar Skånes djurpark för alla åldrar, oavsett om man tar sig fram gående eller annat vis.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se