Testfamilj Upzone Ängelholm 2019
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Upzone Ängelholm 2019

(Sverige, Ängelholm, Upzone)

Upzone

Repstege

Här är vi

Vi fick en supertrevlig dag när vi fick testa på Upzone i Ängelholm!

Vi åkte med en 14-åring och en 15-åring och alla var väldigt nöjda med besöket.

Det finns många parkeringsplatser utanför parken så det var inga problem alls.
Väl inne så checkar man in och när det är dags att klättra så visar personalen noggrant hur man ska spänna fast sin sele. De går även igenom var och en så att allt är rätt utfört. Säkerheten känns väldigt hög så det var tryggt.

Det står att man ska ha oömma kläder och det ska man, men det fanns många som klättrade i shorts och linne så du behöver inte täcka kroppen om du inte vill. Visst, du kan få ett skrapsår om du råkar åka för fort in i ett träd med benet eller om du slinter men det är nog ganska ovanligt. Vilka barn får inte det när de är ute och leker liksom.

Därefter går man igenom hur man gör för att spänna fast sig i linorna och ziplines. Alla får också testa på en introbana där alla moment finns med. Under genomgången tänkte jag för mig själv " Hur ska jag kunna komma ihåg och klara av allt detta?!" men efter man testat en gång så flöt det på galant. Där var många mindre barn som fixade detta utan problem. Jag kan inte sätta en bra ålder för detta äventyr utan det beror helt på barnen och deras inställning. Är barnet höjdrädd eller inte vågar göra något själv så är detta ingen bra aktivitet.

Man är själv när man utför åkningen på zipline, eller går på hängbroar, eller balansgång så ingen vuxen kan liksom åka med samtidigt. Så viktigt att man tänker på det.

Det finns olika svårighetsbanor. Tipset är att börja på en av de enklare och avancera uppåt. Vi var där 2,5 timme och hann med 4 banor. Det finns 6 stycken totalt.
 

Alla var väldigt hjälpsamma, både personal och även besökare hjälpte till om någon hade problem med att knäppa upp och av sig i linorna. Ibland är det lite svårare att knäppa av och på sig, men det är bara att prova igen tills det går.

 

Bra att veta är att de säljer dricka i boden där man anmäler sig. Kostar 25kr för 50cl så det är ganska dyrt, men det behövs dricka om det är en varm dag. Hade önskat där fanns en glassdisk också för att svalka sig efteråt.

De har även ett begränsat antal boxar (små) med tillhörande nyckel att lägga värdesaker i, eller så kan man ställa sin väska på golvet om man ha det istället. De låser boden när de går därifrån så det kändes säkert.

 

Allra roligast var zipline! Hela familjen höll med om det. Vi hade velat ha en lång bana med bara massa ziplines :) Det var härligt att åka igenom trädkronorna och se den fantastika naturen runt omkring.

 

Det tråkiga med att inte ha mobilen på sig, är att man kan inte fotografera. Fast å andra sidan är det nog bra för vi är ganska beroende av mobiler nu för tiden. Här kan man verkligen släppa allt och bara vara och njuta. Vi vuxna orkade bara klättra 2 timmar (det var 28 grader varmt den dagen) så sista halvtimmen gick vi och fotograferade barnen istället som klättrade på. Så det var bra att få några bilder med sig hem när de svingar mellan träden.

Området runt omkring är vackert, där finns lekplatser och härlig skogsmijö att sitta i om man vill göra det i samband med sin utflykt.

Vi är helnöjda allihop och kommer definitivt att åka hit igen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se