Tekniska museet
Annons
Reseberättelse:

Tekniska museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet i Stockholm)

Vi var två vuxna och två tonåringar, killar på 14 och 15 år som reste några dagar till Stockholm. Eftersom killarna är mycket intresserade av teknik och dataspel var Tekniska museet något de såg fram emot. 

När vi anlände till Stockholm hade Tekniska museet kvällsöppet, vilket var toppen för då kunde vi uttnyttja kvällen här med. Det vi inte visste var att det var gratis inträde den kvällen, vilket innebar att det var naturligtvis många fler besökare. I det stora gick det bra ändå, det var på spelvåningen det var svårt att få prova olika spel utan att få vänta en stund i kö. 

Annars var tekniska museet stort med flertalet våningar. På entreplan fanns bl.a. utställningen 100 innovationer, roligt för både barn och vuxna. Maskiner och många uppfinningar eller vad sägs om bl.a. ett resestrykjärn som värmes upp med stearinljus.

Om man gick ner ett våningsplan kunde man även besöka en mörk gruva och teknoleket för mindre barn.

På fjärde plan var alla dataspel och VR-upplevelser, Play Beyond Play, ett populärt våningsplan med både nytt och gammalt inom datavärlden. Vi provade bl.a. att testa våra kunskaper om dataspel. 

Utanför byggnaden, en kort utepromenad, kom vi fram till en byggnad med flera våningsplan med hur många prova-på saker och simuleringar som helst. Roligt för både vuxna och barn där det även krävdes samarbete för att klara utmaningarna ibland. 

Jättekul att få uppleva Tekniska museet och detta var en av de roligaste upplevelsen för ungdomarna under vår stockholmsresa. Vi var rätt nöjda efter ca 2,5 timmar och då hade vi inte gått igenom precis allt utan tror att man under ett nytt besök kan upptäcka fler saker. 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se