Familjedag på Legoland
Annons
Reseberättelse:

Familjedag på Legoland

(Danmark, Billund, Legoland)

Ta körkort på Legoland

Legostaty

Vy från monorail

Familjen beståendes av två barn, 5 och 8 år gamla och två vuxna besökte Legoland i juli månad. Vi spenderade en hel dag på Legoland som blev väldigt intensivt. Vi ville både se och prova så många attraktioner vi bara kunde. Det var extremt mycket folk och vi trodde vi skulle få stå i kö för att komma in med tanke på hur många som vallfärdade från parkeringen in till parken. Köandet för att komma in till själva parken slapp vi dock då vi hade ordnat med och skrivit ut biljetterna hemma. Ett tips är med andra ord att förköpa biljett innan besöket. Väl inne på Legoland möttes vi av superhäftiga Legobyggnationer och attaktioner som lockade. 8 åringens favoritattraktion var Polar Express och 5 åringen gillade Örnen bäst. Vi vuxna och framförallt 8 åringen tyckte Legobion med 4D effekter var superhäftig och lagom lång (15 minuter). Köerna till attraktionerna var väldigt långa, mellan 0-60 minuter långa vilket gjorde att vi laddade ner Legolands app så att vi kunde hålla lite koll på vilka attraktioner som hade kortast kö. Lite tveksam dock om den var helt tillförlitlig. 5 årigen som är 107 cm kunde trots sin längd prova många attraktioner. Vi fick tips av en släkting innan besöket att ta med extrakläder då man riskerade att bli ordentligt blöt under vissa attraktioner. Ett annat bra tips var att ta med matsäck och framförallt dricka om man är där en varm sommardag då köerna till matställerna var långa och priserna höga. Det var enkelt att fylla på sina vattenflaskor från vattenutkastare som fanns runtom i parken.  

För att summera dagen som kanske blev lite väl intensiv och mycket tid gick åt att köa till både attraktioner och matställen så skulle vi rekommendera en tvådagars tur för att känna att man hunnit med allt. Det var dock en fantastik dag som bjöd på många upplevelser och vi var allihop supernöjda. Ett besök på Legoland rekommenderas starkt.    

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se