Svedinos bil och flygmuseum
Annons
Reseberättelse:

Svedinos bil och flygmuseum

(Sverige, Ugglarp, Svedinos bil och flygmuseum)

Entré

Junkers 52

JA37 Viggen

Lätt att köra förbi, ligger lite anonymt på vägen mot Ugglarp som man kommer till via E6 norr om Halmstad/söder om Falkenberg. Ser kanske inte så inbjudande ut men det är på insidan som det fina döljer sig. En fantastisk samling med veteranbilar och olika sorters flygplan. 

Vi tror självklart att en mer central placering av detta museum hade gagnat intresset för de som normalt inte besöker denna typen av attraktioner men för oss som har ett intresse så är det en fröjd för ögat! Ett mysigt kafé vid entrén och sen är man rakt in i veteranbilsdelen, finns många beskrivande berättelser jämte de olika fordonen så man skulle kunna gå runt och förkovra sig i timmavis! Vädret har ju ingen påverkan då detta är inomhus så det passar både regniga och soliga dagar.

Favoriten var kanske JA37 Viggen eller historien om Enoch Thulin och hans skapelser. Där finns också en Junkers 52 helt i plåt som togs i bruk redan på 30-talet...

Kort och gott så är vårt betyg av detta museum en 7:a av 10. Hade det bara varit flygplan/helikoptrar man är intresserad av finns så klart flygvapenmuseumet i Linköping som är oslagbart men vill man ha en blandning av teknikens utveckling så är detta godis för själen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se