Sommardag på Guldborgsunds Zoo
Annons
Reseberättelse:

Sommardag på Guldborgsunds Zoo

(Danmark, Nykøbing Falster, Guldborgsund Zoo)

Lassokastning

Favorit-klättertornet!

På jakt efter dinosaurieskelett

Den botaniska delen var också spännande

Vi besökte Guldborgssunds zoo en vardagseftermiddag under högsäsong men trots detta var det väldigt lungt. Vi började med att titta på några olika djur och imponerades av tydliga skyltar på både danska, engelska och tyska. När det gäöller mat så fanns det dock ingen riktigt restaurang utan bara ett litet gatukök som framförallt sålde glass, mackor och korv. Det stod däremot skyltar om att det skulle bygga om och öppna något större under nästa säsong. Men rekommendationen tills dess är att ta med sig en picnickorg. Det finns många grönområden med bänkar och platser för att ha picnic. Vi gillade att det fanns både borde under tak som kan skydda mot regn eller stark sol och bord ute i det fira. Ett utav favoritställena för våra 6-åringar var den stora klätterställningen där de kunde springa runt och klättra. Precis bredvid denna fanns både en liten kaffekiosk och bänkar som föräldrna kunde utnyttja medan barnen lekte. 

 

Förutom djur fanns en stor dinosauriesandlåda där barnen kunde gräva efter skelett och en vulkan som skulle ha utbrott då och då. Vi väntade vid ett flertal tillfällen men inget hände vilket såklart gjorde barnen besvikna. Det fanns även en mindre park där barnen kunde kasta lasso och andra spel med rep. Vi uppskattade att alla parker var i naturmaterial och inte så plastigt som lekplatser ofta blir. 

 

En annan sak som våra barn verkligen uppskattade var minizoo:t där de inte enbart kunde klappa getter som det oftast är utan även ponnys och åsnor. 

 

Sammanfattningsvis gillade vi parken mycket. Den var lagom stor för en halvdagsutflykt och inträdespriset var lägre än på många andra parker. Det fanns en lagom blandning av djur och aktiviteter. Parken passar för ganska små barn då den är ganska liten och har stora ytor att springa av sig på. Det som drog ner betyget var att det inte var helt enkelt att hitta dit, att det saknades bra matmöjligheter samt att parkeringen var liten. För oss som kom med husvagn fanns det inga platser vad vi kunde se. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se