Höjdaräventyr i underbar miljö!
Annons
Reseberättelse:

Höjdaräventyr i underbar miljö!

(Danmark, Naestved, Gavnø Slot Go Fly (höghöjdsbana))

Höjdarutsikt

Balansakt

Kryper högt ovan mark

Reseberättelse Gavnö Slott och Park - Gavnö Go Fly

En vacker brittsommardag blev det äntligen av – utflykten till Gavnö Slott och Park och klätterparken Go Fly. Via bron till Danmark och vidare ned mot Naestved, på fina vägar, en dryg timmas bilfärd från Malmö. Slottet och dess omgivningar är hänförande pampigt beläget; öppna odlingsmarker, reslig lövskog och med en vallgravsliknande sjö intill slottet och tillhörande gods. Efter en fika på medhavd matsäck i den vackra slottsparken (entrén ingick i biljetten till klättringsaktiviteten) gick vi den korta sträckan ned till ”Friggebod-receptionen” för Go Fly. Där fick vi efter påkallan och viss språkförbistring slutligen köpa biljetter och därefter en genomgång av säkerhetsutrustningen. Bemanningen bestod av en ung man som skötte allt från betalning och information till reell klätterhjälp i trädtopparna, han hade verkligen fullt upp trots att det för dagen var ganska få andra klättrare. Efter att ha bytt till kommunikation på enbart engelska fick vi dock god guidning på plats genom den första av de sju banorna (och senare under dagen utomordentlig gott stöd högt upp vid bana sju!).

Vår grupp på åtta personer tog oss igenom samtliga banor under eftermiddagen (ca 3 timmar). Inte fysiskt utmattande men visst känns det i kroppen efter en dags klättrande. En superkul aktivitet! 10- åringen tyckte det räckte med bana ett och två som är klart lättast och bara ett par, tre meter ovan mark. Eftersom alla banor avslutas med zipline så får man även på denna nivå ett flygande avslut. Banorna har olika svårighetsgrad och blir alltmer utmanande – vid den sista banan byter man säkerhetslösning för att kunna göra ett slags ”tarzanhopp” från hög höjd. Säkerheten känns seriös, säker och enkel att hantera. Alla banor är i naturliga material som trä, tross, rep, nät och metall och smälter in i den naturliga miljön - det känns verkligen som en naturupplevelse lika mycket som ett pirrigt äventyr. 

Området som helhet är överskådligt och man förflyttar sig på några minuter mellan den generösa gratisparkeringen, slottet (som vi tyvärr inte hann besöka), slottsparken med det mysiga caféet och de gamla magasinsbyggnaderna där det bryggs öl med möjlighet till avsmakning. Toaletter finns lättillgängligt nära parkering och parkentrén. Alla i sällskapet, fyra vuxna och fyra barn (10-13 år) ger platsen och aktiviteten höga betyg och goda omdömen – vi hade en kalasfin dag på Gavno Go Fly och återvänder gärna!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se