Besök vid Middelaldercentret
Annons
Reseberättelse:

Besök vid Middelaldercentret

(Danmark, Falster, Middelaldercentret)

Riddarspel

Prova på pilbåge

Vi är en familj på 5 personer med 3 barn i åldrana 8, 10 och 13. Vi hade en mkt trevlig dag där.

De har under högsäsong öppet mellan kl. 10-17, vi kom dit kl. 10 och åkte hem kl. 17. Det fanns gott om parkeringar och det var inte långt att gå från parkeringen till centret.

I entrén fick man en karta och dagsprogrammet för dagen med alla tider för uppträden m.m. Programmet finns också på deras hemsida.

När vi var där fick man bla testa på bågskytte. Det fanns en mkt duktig och trevlig intruktörer som visade och förklarade hur man skulle göra. (På danska och engelska)

Det finns en teknologipark i skogen med olika medeltidsuppfinningar som man får testa, vid varje uppfinning fanns det skyltar med text på danska, engelska och tyska med förklaringar till uppfinningen. 

Kl. 12 skulle katapulterna avfyras, det var ett skådespel kring det och vissa från publiken fick hjälpa till. (man pratade på danska, tyska, lite svenska och engelska). Vi hade tur och fick hjälpa till att göra den ena katapulten i ordning.

Det finns ett kafé som har fastfood och glass till bra priser som vi åt lunch vid. Det finns även en restaurang som serverade en medeltidsbuffe. 

Nytt för i år är en magiskskog där man besöker en professor och hans assistenter. I skogen möter man övernaturliga väsen, varulvar samt vampyrer.

Kl. 14 genomförs Riddarspelet. Det är en riddarturnering med två riddare som gör olika uppdrag, samlar ringar, hackar lök med svärd från hästryggen, plockar upp från marken och även tävlar riddare mot riddare.

Förutom de saker som var på programmet så fanns det flera olika miljöer uppbyggda där man kunde se hur man bodde och jobbade på medeltiden, överallt var man tidsenligt klädda och visade hanterverket.

Vi var där hela dagen och provade allt och deltog i allt. Det är en mkt fin park med många olika aktiviteter för barn och vuxna. Man får prova på saker, man får delta i saker och man får uppleva saker. De som arbetar där är mkt trevliga och bjuder på sig själva.

Våra barn tyckte det mesta var roligt och skulle mkt gärna besöka parken igen. Roligast var katapulterna och avfyrningarna med stora stenkulor.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se