Något för alla åldrar!
Annons
Reseberättelse:

Något för alla åldrar!

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Testa första VR-spelet!

Många experiment att prova på

En regnig sommardag begav vi oss äntligen mot Tekniska museet. Familjen består av barn i åldrarna 3 år, 9 år, 12 år, 16 år samt en moder. Inför besöket hade museets hemsida lästs igenom för att förbereda oss en smula, vilket rekommenderas. Museet är i flera plan, med gångar och labyrinter kors och tvärs, så att på förhand ha kollat upp var olika utställningar finns visade sig vara klokt.

Att hitta på aktiviteter med barn i så pass spridda åldrar kan vara en utmaning, men Tekniska museet hade verkligen något att bjuda för alla. För de äldre barnen lockade särskilt Play Beyond Play- ett helt våningsplan med dataspelsupplevelser. Här provade vi äldre varianter av spel, som modern fnissande kunde känna igen, liksom nyare upplagor med VR högst i topp. Köerna ringlade sig dock långa för att prova de olika spelen och väntan blev ibland lång, det blir också snabbt väldigt varmt i rummen med all elektronik. Egen medhavd vätska och en anings tålamod rekommenderas därför.

Utställningen Teknoleket passade de yngre barnen ypperligt. På ett lekfullt sätt presenterades mekanik, ljud och ljus och här skulle vi nog kunnat stanna hela dagen om möjlighet fanns. För er som besöker museet med företrädelsevis små barn rekommenderar vi ett längre stopp här.

Mina vetgiriga mellanbarn uppskattade särskilt Gruvan, där att på mer traditionellt vis gå omkring och titta på saker kombinerades med att kunna klämma och känna. Höjdpunkten här var dock de lärarledda experimenten som visades upp med jämna mellanrum, föreställningar du inte vill missa!

Efter några timmars lek och på språng valde vi att äta mat i museets restaurang. Priserna något höga, men normala för denna typ av plats. Vid första anblick trodde vi att sittplatser skulle vara svårt att finna, men man hade öppnat upp ett intilliggande konferensrum för matgäster, vilket vi tycker var klokt. Det blev därför aldrig särskilt stimmigt, eller bullersamt, vilket vi uppskattade.

Utöver ovan nämnda guldkorn finns massor av utställningar, upplevelser och experiment att prova på vid Tekniska museet. Det passar också alla åldrar, från barn till vuxen, varför vi gärna rekommenderar ett besök dit.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se