Testfamiljsuppdrag: Fyrishov Äventyrsbad
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag: Fyrishov Äventyrsbad

(Sverige, Uppsala, Fyrishov Äventyrsbad)

På våran sista semetervecka så bestämmer vi oss för att åka till Fyrishov Äventyrsbad med hela familjen som består av två vuxna och tre barn i åldrarna 10, 8 och 5. Vädret va inte på topp så vi höll oss inomhus. De första jag reagerade på när vi kom in i omklädningsrummet var att de va så fräscht! De va rent, stora duschutrymmen men många duschar, bastu, många speglar och hårföner så man behöver inte stå och vänta på någon annan ska bli klar. De fanns även många skåp som man kunde låsa in sina kläder i, kom ihåg att ta med eget lås om man inte vill köpa ett i receptionen.

När vi kom ut från omklädningsrummen så låste vi in våra värdesaker så som mobil, nycklar och plånbok i en av alla värdeboxar som fanns och la upp våra handdukar på handdukshyllorna som fanns. Kan tycka att de va lite för få hyllor för det blev väldigt trångt. Så det gäller att komma i tid så man får någon plats. 

Det första vi testade var vattenruschkanorna eftersom de inte va var någon kö så vi passade på att åka många gånger. De var roligt att man kunde tävla mot varandra och ta tid så man såg hur snabbt man åkte. Man kunde även välja vilken musik man ville ha när man åkte. Sen så provade vi vattenströmmen som fanns och den va en stor favorit hos våran 5-åring, så det blev många vändor i strömmen. Det fanns mycket olika flytleksaker som man fick låna. De va lagom djupt i äventyrspoolen, de stora barnen kunde nå botten. 

Det fanns även en stor bassäng i rummet brevid som man kan simträna i och där fanns även hopptornen som var en stor favorit hos våran 10-åring och 8-åring. De fanns många höjder på hopptornen. De var alltid en badvakt som höll koll så reglerna vid hopptornen följdes. Under dagen så anordna personalen tävlingar. Som man kunde anmäla sig till om man ville vara med. Det kunde vara en tävling om vem som kunde åka snabbast i vattenruschekanan.

För de allra minsta barnen så fanna det små pooler med ruschkana. Vi vuxna tyckte bäst om bubbelpoolerna så man va tvungen att vara snabb så man fick en plats eftersom de va nästan alltid fulla av folk. 

Vid lunchtid så köpte vi mat i cafeterian/kiosken, Maten va helt ok. Ungarna åt pannkakor med grädde och sylt, vi åt hamburgare med klyftpotatis. Helt ok priser. Om man inte köper mat så finns det möjlighet att ta med sig egen mat. 

De va synd att det inte var bra väder den dagen vi åkte eftersom vi inte kunde prova utomhuspoolen eller använda hoppborgen som fanns utomhus. Efter flera timmar på badet så var alla i familjen nöjda och trötta och det var dax för oss att åka hem. Ungarna ger badet bra betyg och vi kommer att besöka badet igen men då ska vi de till att det är bättre väder så vi kan vara utomhus också. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se