Hamburg
Annons

Hamburg

(0 omdömen)
Turistområde

Favorit sparadSpara favorit

HamburgHamburgHamburgHamburg

Stora städer är perfekta att åka till med sina tonåringar som kanske inte alltid är så lätta att imponera på... Hamburg har allt som krävs!

Shoppinggator och turistmyller
Området väster om centralstationen med Spitaler strasse och Mönckebergstrasse är huvudsakligen ett shoppingområde. Här kan man tillbringa mång timmar med härlig shopping! De två gatorna leder fram till Rathaus. Rådhuset håller öppet för besökare med guidade turer.
En tur ner till hamnen och ”Landungsbrücken”, är också en upplevelse för den som gillar folkmyller. På vattnet flyter pirar som förbundits med broar. Från Landungsbrücken kan man ta båtturer i hamnen. ”Hafenrundfahrten”. De stora båtarna är bekväma men de små kommer under broarna in i Speicherstadt, en mycket typisk del av Hamburg väl värd ett besök.

Sevärdheter och festligheter
I  Speicherstadt ligger turistattraktioner som Hamburg Dungeon och Miniatur Wunderland. Om ni gillar underjordiska promenader kan ni prova den kusliga Alter Elbtunnel. Den är 6 m i diameter och går under floden Elbe.
Går man längs floden från Landungsbrücken kommer man till S:t Pauls Fischmarkt. Fräckast är att besöka Fischmarkt tidigt på söndagsmornarna! Då är det marknad utanför och inne på Fischmarkt är festen eller ”efterfesten” i full gång. Det serveras mat och dryck av olika slag, livebanden avlöser varandra och publiken som består av allt från barnfamiljer och tjusiga damer till tonårsgäng äter, dansar och sjunger med!

Djur, natur och historia
För den som gillar djur finns Hagenbeck Tierpark Här lever apor, tigrar och andra djur på stora områden utformade efter deras naturliga levnadsvillkor. Djur och växter hör samman och den berömda "Planten un Blomen" ligger mitt i staden Hamburg - ett underbart grönt fritidsområde med bland annat den största japanska trädgården i Europa.
På utvandrarmuseet BallinStadt nära hamnen kan du kanske komplettera ditt familjeträd genom att titta på passagerarlistorna över de som emigrerade från Hamburg för hundratals år sedan.

Barnsemester skickade en testfamilj till Hamburg. Läs deras berättelse här »

Hitta
Hamburg
Tyskland
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Hamburg. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Hamburg har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se