Lübeck/Travemünde
Annons

Lübeck/Travemünde

(0 omdömen)
Turistområde

Favorit sparadSpara favorit

Lübeck/TravemündeLübeck/TravemündeLübeck/Travemünde

Holstentor, S:t Marienkyrkan, rådhuset och kanslibyggnaden är några av Lübecks historiska byggnader. Segelskeppet Passat är Travemündes symbol och vill du ha en fantastisk utsikt över staden så kan du få det från S:t Petrikyrkans torn. Gillar du marsipan så gör ett besök på Marsipansalongen eller Lübecker Marzipanland, så får du veta historien runt denna världsberömda delikatess. Ett dockteatermuseum finns på Figurentheater Lübeck, här visas olika teaterdocker, handdocker och marionetter från tre århundraden.  

Shopping i Lübeck

Hüxstraße och Fleischhauerstraße är med sin gamla arkitektur och de små, originella affärerna de mest attraktiva shoppinggatorna. Här kan du bl.a. köpa konsthantverk, vin och delikatesser, samt fina barnkläder och leksaker.

Utflyktstips i Lübeck och Travemündes närhet
Schulgarten - som ligger i närheten av Gamla stan på Wakenitz kust prunkar av färggranna utställningsrabatter, sommarblommor och buskar, rabatter med nyttoväxter och läkeörter samt trädgårdar på olika teman.
Östersjöhälsobadet Travemünde - Små färgglada fiskehus vid fridfullt gungande båtar, vit sandstrand och en frisk havsbris lockar år efter år tusentals besökare till den kända kurorten Travemünde. Travemündes promenad som ursprungligen byggdes för att skydda mot stormfloder är idag en av Tysklands mest kända och besökta promenadstråk.
Vill man uppleva havet inomhus kan man besöka Sea Life i Timmendorfer Strand
där kan man se arter från den spännande undervattensvärlden i Nordatlanten, Nordsjön och Östersjön. Lockar det mera att själv vara i vattnet och ha roligt så kan man besöka Hansedom i straulsund eller fritidsbadet Wonnemar i Wismar. Hisnande åkattraktioner för hela familjen hittar man på den stora upplevelseparken Hansapark - Tysklands upplevelsepark vid havet.

Hitta
Lübeck/Travemünde
Tyskland
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Lübeck/Travemünde. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Lübeck/Travemünde har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se