Venedig
Annons

Venedig

(0 omdömen)
Turistområde

Favorit sparadSpara favorit

Venedig är en av världens vackraste städer (och kanske även den mest romantiska). Ett besök här är en oförglömlig upplevelse både för stora och små. Staden är byggd på 117 öar som bind sammans av över 400 broar, den är alltså helt omringad av vatten. Istället för vägar består vägnätet till stor del av kanaler!

Venedig är helt fritt från biltrafik och man tar sig mellan stadens olika sevärdheter med båt-taxi eller gondol, vilket är ett något lyxigare och mer kostsamt alternativ, på de trånga kanalerna.

Bilar tillåts inte, alla tar sig fram på vattnet eller till fots, till och med polis, ambulans och brandkår! Det går bra att köra till Venedig, men sen får man snällt parkera bilen och fortsätta tillfots, med båt-taxi eller gondol. Det kostar lite mer att åka gondol, men det är också en häftig upplevelse och nästan ett "måste" om man är i staden för första gången.

I Vendig finns massor av gamla byggnader, museer och andra sevärdheter. Missa inte den kända Markusplatsen (Piazza San Marco), torget där den mäkriga Markuskurlan ligger.

Hitta
Venedig
Italien
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Besökare tycker till
Venedig har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se