Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur)
Annons

Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur)

(0 omdömen)
Turistområde

Favorit sparadSpara favorit

Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur)Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur)Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur)Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur)

Den berömda franska rivieran bjuder på varmt klimat, sol, bad och härliga vyer över medelhavet och bergen.

De många kända turistorterna bjuder på ett brusande tempo och  här finns gott om så kallade jetsetmänniskor, blanka sportbilar och gigantiska motorbåtar.

Detta är kontrasternas region bergen är aldrig långt från havet. Här blandas också nytt och gammalt, gamla byar och byggnader ligger intill stjärnspäckade palats. Lokala traditioner varvas med internationella kulturevenemang.

Populära turistorter

Antibes
Antibes är bland annat känt för att ha en av Europas största privatbåtshamnar, här finns bland annat en avdelning med bara stooooora lyxjakter.

Cannes
Cannes är en av de exklusiva turistorterna på franska rivieran, speciellt känt för sin årliga filmfestival.

Juan-les-Pins
Juan-les-Pins är en liten men populär turistort känd för sina eleganta hotell och sandstränder mitt inne i staden. Här  hålls också en årlig jazzfestival.

Nice
Nice har ett rikt kulturliv många museer, särskilt kända är Matisse-museet och Chagall-museet. Bland stadens sevärdheter märks strandpromenaden La Promenade des Anglais som sträcker sig utefter den långa stranden.

Nice har också en egen matkultur som tex. socca (en typ av pannkaka), pissaladière (lökpizza), bouillabaisse (fisksoppa) och salade nicoise.

Sainte-Maxime
Sainte-Maxime är populärt bland barnfamiljer och här finns fina sandstränder även om de ligger mitt i tätbebyggt område.

St Tropez
Saint-Tropez började som ett stillsamt fiskeläge, men är idag en livlig badort populär bland jet-setare och rika soldyrkare. Hamnen och gränderna kantas av restauranger, barer och exklusiva boutiquer.

Sola & bada!

Den franska rivieran är känd för att ha några av världens mest glamorösa stränder, men i verkligheten så är det så att en stor del av kusten är kantad av berg och sten med smala stränder precis vid gatorna.

Endast St Tropez, Cannes och ett par andra ställen har sandstränder, därav deras enorma popularitet.  Många stränder drivs privat, och man får hyra solstol och parasoll om man vill ligga där.

Rivierans stränder »

Bilder:
© ATOUT FRANCE Foto: Jean François Tripelon-Jarry
© ATOUT FRANCE Foto: Cédric Helsly
© ATOUT FRANCE Foto: Emmanuel Valentin

Hitta
Antibes / Cannes / Marseille / Nice / Sainte-Maxim
Frankrike
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur). Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till
Franska Rivieran (Alpes cote d´Azur) har betygsatts av 0 familjer på Barnsemester.se.
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se