Annons

Museum i närheten av Örebro

Många museer har mycket spännande att titta på även för barn, och vissa har även särskilda barnavdelningar och är toppen för ett besök med familjen.

 » Museum i närheten av Örebro
Örebro Slott
I sommar kan du möta en kung på Örebro Slott. Och inte bara det, här finns även drottningar, fångar, tjänstefolk och andra gestalter från det förflutna
Örebro (15 km), Närke
Wadköping
Örebros eget Skansen. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare. Här finns museer, utställningar samt en jättebra lekplats med...
Örebro (15 km), Närke
Tekniska Kvarnen
Karlslunds Herrgårds gamla kvarnbyggnad från 1889 är numera det spännande museet Tekniska Kvarnen. På entréplanet finns teknoteket "Insikten" med cirka 25 aktiviteter, där du själv söker...
Karlslunds Herrgård (17 km), Närke
Fiffiga Huset - Experimentverkstad
En experimentverkstad intill Alfred Nobels eget laboratorium, fullt medspännande experiment för barn i alla åldrar.
Karlskoga (42 km), Värmland
Nobelmuseet i Karlskoga
Här kan du se Alfred Nobels sista hem i Sverige. Du kan också se det laboratorium han lät bygga för att kunna utföra sina experiment.
Karlskoga (42 km), Värmland
Det sägs att det bor troll i Sveafallen, följ med på en spännande trollvandring, besök Svingelskogen eller lek i lekrummet!
Degerfors (43 km), Närke
Degerfors Fotbollsmuseum
Museum speciellt inriktad på enbart fotboll. Det finns idrottsmuseum på olika platser i landet men ett museum med speciell inriktning enbart på fotboll finns endast i Degerfors.
Degerfors (43 km), Värmland
Julita Gård / Pettson & Findus
Friluftsmuseum där godset Julita Gård visas med alla sina byggnader, park och trädgård. Här finns även Pettsons Hus där Pettson och katten Findus bor.
Julita (50 km), Södermanland
Köpings Museum - Gammelgården
Här finns bland annat fru Andersson med pigar och drängar som tror att det är år 1899. Besökande barn får gärna hjälpa dem med deras sysslor.
Köping (62 km), Västmanland
Bil- och tekniskhistoriska Samlingarna
Här finns Stiftelsen Bertil Lindblads oerhört fina fordonssamling som bl a innehåller Mercedes-Benz exklusiva tävlingsvagn, den kompressormatade typ SSK från år 1929.
Köping (62 km), Västmaland
Kristinehamns Konstmuseum
Spännande, kaxiga, vackra utställningar som berör hittar du på Kristinehamns konstmuseum. Museets ambition är att väcka intresse för konst och stimulera till egna reflektioner.
Kristinehamn (65 km), Värmland
Motala Motormuseum
Nostalgi för hela familjen. Fordon och prylar från förr. Café i 50-tals miljö.
Motala (68 km), Östergötland
Karlsborgs Fästning
Här kan ni besöka en jättestor fästning och gå in i vindlande gångar och ruggiga källarvalv. Hu!
Karlsborg (78 km), Västergötland
Leksaksmuseet
Här finns dockor och dockvagnar som farmor lekt med och farfars leksaksbilar kanske står parkerade någonstans.
Vadstena (79 km), Östergötland
Eskilstuna stadsmuseum och Faktotum
Experimentera i upplevelserummet Faktotum och förundras över den mekaniska verkstaden och ångmaskinhallen.
Eskilstuna (81 km), Södermaland
Munktellsmuseét
Museum som visar massor med traktorer, lastare, dumper, skogsmaskin mm.
Eskilstuna (81 km), Södermanland
Flygvapenmuseum
På Flygvapenmuseum får du uppleva flygplan på nära håll – flygplan från början av 1900-talet fram till dagens Gripen.
Linköping (84 km), Östergötland
Arbetets museum
Arbetets museum är ett annorlunda museum - en mötesplats som ger intryck för alla sinnen. Här finns ofta intressanta utställningar som även passar för barn.
Norrköping (85 km), Östergötland
Östergötlands länsmuseum
Östergötlands länsmuseum är ett av landets äldsta och största länsmuseer. Museet finns i en funkisbyggnad från 1939 i Linköpings kulturella centrum, inte långt från domkyrkan och slottet.
Linköping (85 km), Östergötland
Ett upplevelsecentra med experiment inom naturvetenskap och teknik.
Linköping (86 km), Östergötland
Gamla Linköping
Gamla Linköping är en hel stadsdel med gamla hus och kullerstensgator. Gammaldags karamellbod, friluftsteater för barn och poliser utklädda i gammaldags dräkter.
Linköping (86 km), Östergötland
Museer i Gamla Linköping
En mängd olika museum: Apotekmuseum, Bleck-och plåtslagerimuseum, Brandkårens museum, Carin Nolssons villa, Cloettas choladbod med flera.
Linköping (86 km), Östergötland
Här kan man se gamla spårvagnar och bussar och åka med spårvagnar på en del av den gamla järnvägen.
Malmköping (89 km), Södermanland
Den välkända Fågelsjön Tåkern ligger mitt på den bördiga Östgötaslätten. Här rastar uppemot 70 000 änder, gäss och svanar.
Väderstad (90 km), Östergötland
Naturum Tåkern har förutom den spännande utställningen om sjön Tåkern och dess rika fågelliv också ett stort utbud av aktiviteter.
Väderstad (92 km), Östergötland
Vallby Friluftsmuseum
En grön oas mitt i Västerås. Vandra genom fyra sekler och njut av naturen och titta på hästarna, fåren, getterna, grisarna och hönsen.
Västerås (93 km), Västmanland
Västmanlands läns museum
Är du nyfiken på den västmanländska historien? Vill du veta hur de fick mat under stenåldern, hur det gick till när vikingarna spelade hnefatafl eller vill du se en järnåldersbåt på nära...
Västerås (94 km), Västmanland
Långbans gruvby
I gruvbyn hittar du spännande utställningar om mineraler och uppfinningar. Upplev den gamla industrimiljön med arbetarbostäder, hytta och gruvfältets olika byggnader.
Filipstad (94 km), Värmland
Värmlands Museum
Här kan ni titta, lukta, känna och smaka på Värmland i ett tiotal fasta utställningar som guidar er genom 10 000 år av Värmland.
Karlstad (99 km), Värmland
Skandinaviens största militärfordonsmuseum som visar den militära fordonsutvecklingen från 1900-talets början fram tills idag. Du bjuds på en hisnande historisk resa genom dessa årtionden....
Strängnäs (103 km), Södermanland
Lokmuseet i Grängesberg
Med sina runt 180 fordon, från 1856 till 1970-talet, är detta ett mycket innehållsrikt lok- och vagnmuseum.
Grängesberg (104 km), Dalarna
Tignemåla Skolmuseum
Vill du visa dina barn hur en skola såg ut förr i tiden?
Rimforsa (111 km), Östergötland
På Skottvångs Gruva har man troligen brutit järnmalm i över 500 år. Man kan vid Skottvång följa den teknikhistoriska utvecklingen i dom olika gruvschakten, från mer primitiva metoder till...
Mariefred (111 km), Södermanland
Ekomuseum Bergslagen
Ekomuseum Bergslagen är ett väldigt speciellt museum. Det har varken väggar eller tak och det tar två timmar att åka bil genom hela museet.
Smedjebacken (112 km), Dalarna
Barnkulturcentrum
Unikt museum och öppen kaparverkstad för hela familjen. Duktiga gästlärare leder och inspirerar med nya teman varje vecka och nya idéer varje dag!
Nyköping (114 km), Södermanland
Gripsholms slott
Ett av de kungliga slotten. Man kan komma in och se slottets inredningar under sommarmånaderna, vid en egen rundvandring eller med guidade turer. Det finns även barnguidningar.
Mariefred (117 km), Södermanland
Östra Södermanlands Järnväg
Museijärnvägen mellan Mariefred, Läggesta och Taxinge
Mariefred (118 km), Södermanland
Läckö slott
Läckö slott är roligt och spännande för både vuxna och barn. Guidade turer ingår i entrén och barnen har sina egna slottsvandringar, olika beroende på ålder.
Lidköping (124 km), Västergötland
Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset ligger med utsikt mot Vänerns fria horisont, ett stenkast från Läckö Slott. Här vid Vänerns strand finner du bryggan ut till Djurö nationalpark. I...
Lidköping (124 km), Västergötland
Naturum Sommen ligger på ön Torpöns nordspets i sjön Sommen. Naturum finns i två båthusliknande byggnader som går ut över vattnet med bryggor runt om. Utställningen visar sjön Sommens natur...
Tranås (124 km), Småland
I utkanten av de berömda tranmarkerna finns naturum Hornborgasjön. Här kan du lära mer om den fågelrika Hornborgsjön och dess invånare. Från naturum leder stigar och vandringsleder, som...
Broddetorp (129 km), Västergötland
I det idylliska friluftsmuseet Fornbyn finner du ett 30-tal byggnader från hela Västergötland som flyttats hit för att ge en bild av det gamla bondesamhället. Mitt i centrala Skara kan du...
Skara (130 km), Västergötland
Skara-Lundsbrunns Järnvägar
Upplev en resa bakåt i tiden med Skara-Lundsbrunns Järnvägar.
Skara (130 km), Västra Götaland
Hornborgasjön är ett drygt 4 000 hektar stort naturreservat. Reservatet omfattar främst sjön och dess strandängar, men även en del av det gamla odlingslandskapet öster om sjön - Bolums lider.
Broddetorp (131 km), Västergötland
Naturum Stendörren ligger i naturreservatet Stendörren i Södermanland. Naturumet ligger vid gården Aspnäset vid stranden med vackra strandängar och med utsikt över havet.
Tystberga (134 km), Södermanland
Björkenäs Moped och motorcykelmuseum
Björkenäs moped- och motorcykelmuseum är ett paradis för nostalgiska motorfantaster, här hittar du en stor samling av just mopeder och motorcyklar.
Gränna (135 km), Småland
Naturum Stendörren ligger i naturreservatet Stendörren i Södermanland. Naturumet ligger vid gården Aspnäset vid stranden med vackra strandängar och med utsikt över havet.
Tystberga (135 km), Södermanland
Vänermuseet
Vänermuseet, den stora sjöns museum, är en plats som porlar, bubblar, berör och fascinerar.
Lidköping (136 km), Västergötland
Birkamuseet
Barn får ju lära sig om Birka i skolan, och därför kan det vara särskilt spännande att komma hit på riktigt. Birkamuseet skildrar vikingarnas liv i Birka.
Stockholm (137 km), Stockholm
Hedenstedts Taktegelmuseum
Ett litet museum för en tagtegelintresserade, här finns ett probläggningstak där både barn och vuxna kan prova på att lägga tak.
Trosa (137 km), Södermanland
Birka
Birka är Sveriges första stad. I dag är Birka ett populärt utflyktsmål och en plats där arkeologernas utgrävningar ständigt ger nya kunskaper om livet i den forna vikingastaden.
Björkö (138 km), Uppland
Stjärneborgs Museer
Ett slott, en gravpyramid och ett museum med kuriosakabinett. På området ligger även ett järnvägsmuseum.
Aneby (139 km), Småland
Torekällberget
Södertäljes kommunala friluftsmuseum består av "Staden" och "Landet". I "Staden" ligger Stadsmuseet, och på "Landet" visas djur och här finns barnens paradis Lillgården.
Södertälje (140 km), Södermanland
Åbergs Museum
En serie- och konstsamling samt en av världens främsta samlingar av Disney-föremål. För barnen finns Trazans djungelkoja.
Bålsta (141 km), Uppland
Vabis, Scania och Scania-Vabis historia. Obs! Marcus Wallenberghallen kan vara stängd för allmänheten med anledning av hallens egna visningar.
Södertälje (141 km), Södermanland
Dockskåpshuset med en stor samling av gamla antika dockskåp och andra barnsaker från förr. Här finns även en äkta "prinsesslekstuga". I anslutning till dockskåpsmuseet ligger en...
Hulu (142 km), Småland
2047 Science Center
2047 Science Center (fd Framtidsmuseet) är ett Science center där hela familjen kan undersöka och experimentera med alla sinnen. Se, höra, göra och ha kul!
Borlänge (150 km), Dalarna
Färnebofjärdens Nationalpark
Sjöar, forsar, våtmarker och skogar bildar tillsammans en härlig mosaik av speciella miljöer i Färnebofjärdens Nationalpark. Naturum Färnebofjärden ligger vid Dalälvens strand, i anslutning...
Färnebofjärden (150 km), Gästrikland
Naturum Färnebofjärden
Naturum Färnebofjärden ligger vid Dalälvens strand, i anslutning till Färnebofjärdens nationalpark.
Färnebofjärden (150 km), Gästrikland
Här skildras arbetet kring sedel- och papperstillverkningen och den speciella arbetsmiljön där arbetarna också bodde.
Tumba (151 km), Sto
Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Slottet är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna...
Skokloster (152 km), Uppland
Husbyringen
Husbyringen är Sveriges första ekomuseum - ett museum utan väggar och tak där landskapet visas som ett museum.
Dalarna (154 km), Dalarna
Ekehagens Forntidsby
En upptäcktsresa till vår forntid! Ekehagen är ett av Sveriges största arkeologiska friluftsmuseer. Längs en vacker naturstig finns återskapade hus och hyddor från sten-, brons- och...
Åsarp (155 km), Västergötland
Drottningholms slott
Slottet går att besöka med eller utan guide. För den som vill gå i sin egen takt finns en vägledning.
Stockholm (156 km), Stockholm
Arvika Fordonsmuseum
Titta på veteranbilar, vagnar, motorcyklar och cyklar. För barn finns här även en KVAB flygplatsbil som man kan leka och låtsasköra i.
Arvika (157 km), Värmland
Evolutionsmuseet
Visar Uppsala universitets samlingar av växter, djur, fossil och mineral. Museets zoologiska del tar er med till världens alla kontinenter, från Arktis till tropikerna.
Uppsala (159 km), Uppland
Botaniska trädgården i Uppsala
Linnéträdgården och Botaniska trädgården vid Uppsala universitet utgör tillsammans Sveriges äldsta botaniska trädgård.
Uppsala (160 km), Uppland
Biotopia
De gamla utställningarna har renoverats och kompletterats med nytt innehåll, nytt ljud och ny ljussättning.
Uppsala (160 km), Uppland
Museum i Uppsala.
Uppsala (160 km), Uppland
Tändsticks­museet
Tändsticksmuseet vid Vätterns strand är inrymt i en vacker träbyggnad från 1848 som var den första tändsticksfabriken i Jönköping.
Jönköping (162 km), Småland
Gamla Uppsala
Gör en utflykt till de tre sägenomspunna kungshögarna och upptäck järnåldern i Gamla Uppsala.
Uppsala (163 km), Uppland
Emils Katthult
Emil bodde i gården katthult. Gården som användes i filmerna finns kvar, oförändrad. Det är roligt att se husen i verkligheten och uppleva miljön.
Katthult (164 km), Småland
Falu Gruva
Falu Gruvas guider älskar att visa dig runt i gruvan som är fylld av berättelser från förr. Till exempel hur de våghalsiga tog sig till jobbet, 200 meter med huvudet före!
Falun (164 km), Dalarna
Dalarnas museum
Dalarnas museum är dalfolkets eget museum och Sveriges tredje mest besökta länsmuseum.
Falun (164 km), Dalarna
Fjärilshuset Haga Ocean
På Fjärilshuset Haga Ocean kan du uppleva livet under och över vattenytan. Njut av att vandra omkring bland fritt flygande fjärilar i stora tropiska växthus.
Stockholm (165 km), Stockholm
Cosmonova
Cosmonova är Sveriges enda IMAX®-biograf som visar film i världens största filmformat, samt Sveriges största planetarium.
Stockholm (166 km), Stockholm
Naturhistoriska riksmuseet
Museets samlingar består av miljontals föremål, allt från valar till pollen.
Stockholm (166 km), Stockholm
Dansmuseet
Ett museum för dans, teater, foto och bildkonst. Ett mångkulturellt museum med rika samlingar från Asien och Afrika.
Stockholm (166 km), Södermanland
Postmuseum
Postmuseum är ett av världens förnämsta postmuseum. Här samlas, vårdas och visas svenska postens historia får att dagens och framtidens generationer ska kunna ta del av detta...
Stockholm (166 km), Stockholm
Medelhavsmuseet
Många barn är fascinerade av mystiken kring riktiga mumier, och här finns det flera stycken. Buh!
Stockholm (166 km), Stockholm
Eriksdalslundens kolonimuseum på Södermalm
Stockholms förmodligen minsta museum - bara ca 14 kvadratmeter – i Eriksdalslundens koloniområde på södra Södermalm.
Södermalm (166 km), Stockholm
Det skildrar stadens uppkomst och medeltida utveckling och är uppbyggt kring några fasta fornlämningar, frilagda vid arkeologiska undersökningar på Helgeandsholmen 1978–80. Utställningsytan...
Stockholm (166 km), Stockholm
Stockholms stadsmuseum
Stockholms stadsmuseum är Sveriges största kommunala museum.
Stockholm (166 km), Stockholm
Nobelmuseet
Vill du veta mer om Nobelpriset, Nobelpristagarna och deras upptäckter och idéer? Då är det dags att besöka Nobelmuseet.
Stockholm (166 km), Stockholm
Livrustkammaren på Kungliga Slottet
Bara att få gå ner i Kungens källarvalv är spännande när man är liten, och för oss föräldrar ger alla sakerna oss bra hjälp att kunna berätta för våra barn om Sveriges kungliga historia.
Stockholm (166 km), Stockholm
Stig in genom portarna på Hallwylska museet, lämna gatans brus bakom dig och förflyttas 100 år tillbaka i tiden. Här lär du känna Wilhelmina von Hallwyl och hennes familj – deras...
Stockholm (167 km), Stockholm
Nationalmuseum
Med museets rika samlingar som grund görs utställningar som belyser historien och vår tid ur ett konsthistoriskt perspektiv. Missa inte barnvisningarna, minigalleriet och Ateljén i entréplan.
Stockholm (167 km), Stockholm
På Arlanda Flygsamlingar visas svensk civil liftfartshistoria från 1716 fram till idag. Här finns ett 50-tal civila flygplan och heöikoptrar från 1910-talet och framåt. Dessutom ingår en...
Arlanda (167 km), Stockholm
Upplevelsemuseet
Här får du komma riktigt nära föremålen och i många fall interagera med dem genom att känna, lukta, smaka och pröva.
Johanneshov (167 km), Stockholm
Armémuseum
Handlar om krig och soldater, kvinnor och barn, bönder och herremän, pengar och skulder, sjukdom och död.
Stockholm (167 km), Stockholm
Leksaksmuseet
Leksaksmuseet ligger i anslutning till Spårvägsmuseet. Här finns tusentals leksaker som roar barn i alla åldrar.
Stockholm (167 km), Stockholm
I det 2 500 kvm stora museet ringlar sig gångarna långt in i berget och skapar en trollsk stämning.
Stockholm (167 km), Stockholm
Möt Asien på Skeppsholmen! Här visas samlingar från Kina, Japan, Korea, Indien och Sydasien.
Stockholm (167 km), Stockholm
Moderna Museet har både barnens läshörna, familjesöndagar i verkstan och babyvisningar.
Stockholm (167 km), Stockholm
Halmens Hus
Lär er mer om halmens och halmslöjdens historia. Här finns massor av prylar, alla gjorda i halm.
Bengtsfors (167 km), Dalsland
Vasamuseet
Det berömda skeppet Vasa från 1628 måste ni se när ni är i Stockholm.
Stockholm (167 km), Stockholm
Museifartygen
Här kan ni gå ombord på Sveriges första havsisbrytare Sankt Erik. Har ni tur kan ni få titta in både i kommandobryggan och i den vackra salongen. Under sommarsäsongen kan man få följa med...
Stockholm (167 km), Stockholm
Historiska Muséet
Historiska Muséet är ett barnvänligt museum som ordnar familjevisningar kring ämnen som intresserar barn.
Stockholm (167 km), Stockholm
Nordiska Museet
I lekstugan kan barn som vill klä ut sig, och sedan hjälpa till med sådant som skulle skötas på en gård förr i tiden: hämta ved, mjölka (trä)kossor m m.
Stockholm (168 km), Stockholm
Stockholms Spårvägsmuseum
På museet kan du titta på fordon av skilda slag, botanisera i butiken, besöka specialutställningar på olika teman och resa framåt och bakåt i tiden med fantasin.
Stockholm (168 km), Stockholm

Känner du till några spännande ställen som kan vara intressanta för barnfamiljer?
Tipsa oss »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se