Annons
Vill du testa roliga familjenöjen nu i sommar?

Anmäl dig till HJÄRTEJAKTEN - vi söker nya testfamiljer!

Vi har gömt 20 små hjärtan Hjärtejakten! på Barnsemester.se. Varje hjärta du och din familj hittar ökar er chans att bli testfamilj. Låt gärna barnen hjälpa till att leta!

Testfamiljernas uppdrag

Ni ska testa så mycket som möjligt på det ställe ni får fribiljetter till. Ta reda på:

 • Vad kan man göra där?
 • Hur roliga är aktiviteterna?
 • Hur gamla tycker ni att barnen bör vara för att ha glädje av besöket?

När ni kommer hem ska ni betygsätta stället ni besökt, skriva en recension samt lägga in ett par bilder.

Vilka kan bli Barnsemesters testfamiljer?

Alla med barn mellan 0-17 år. Ni kan vara en singelfamilj eller en parfamilj, ni kan ha många barn eller ett barn, små barn eller stora barn. Alla är välkomna!

Hur anmäler man sig?
1) Välj vilket eller vilka av nedanstående testuppdrag ni är intresserade av .
2) Anmäl ert intresse nederst på denna sida.

Viktigt: Besöket måste göras under sommaren 2019. Entrébiljetterna skickas till testfamiljerna i vecka 22. Resa, mat och ev boende betalar familjerna själva. Familjerna binder sig även till att skriva recensioner (på svenska) efter sitt besök.

OBS! Resan till och från de olika testfamiljsuppdragen samt eventuellt boende och mat ingår ej.

Halmstad Äventyrsland
Testfamiljsuppdrag:

Halmstad Äventyrsland

Halmstad Äventyrsland

Förbered för en heldag fylld med äventyr och roligheter!

I Dinosaurieland möts du av verklighetstrogna dinosaurier, vissa av dom i verklig storlek! Vattenlandet med tempererade pooler har både den stora vattenlekplatsen all-pool Splash Zone och flera vattenrutschbanor.

Inta kanonerna, spruta ned varandra med vatten i Piratland och se alla de fina verklighetstrogna miniatyrbyggnader av verk som finns i Sverige i Sagolandet.

I karusellparken finns ett utbud av åkattraktioner som passar för de allra minsta till de som är lite äldre.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Halmstad Äventyrsland!

Läs mer: Halmstad Äventyrsland »

Bollspelsgolf
Testfamiljsuppdrag:

Bollspelsgolf

Bollspelsgolf

Bollspelsgolf är en ny underhållning som är besläktat med minigolf, fotbollsgolf och 5-kamp. Spelet består av en plan med 13 banor, där varje bana är en ny bollsport som exempelvis handboll, basket, fotboll, boule och innebandy.

Du tar dig igenom banorna en och en och räknar poäng på varje bana. Varje bana bjuder på en ny utmaning där det gäller att bemästra en ny boll.

Spelet funkar för alla åldrar från cirka 7 år och uppåt. Man behöver inga särskilda förkunskaper eller speciell utrustning.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Bollspelsgolf!

Läs mer: Bollspelsgolf »

Treewalker
Testfamiljsuppdrag:

Treewalker

Treewalker Treewalker finns i Ålstorp utanför Löddeköpinge, mittemellan Malmö, Helsingborg och Lund.

Tänk dig en hinderbana uppe bland träden, där du tar dig mellan plattformarna med hjälp av lianer, vippbrädor, hängbroar, ziplines och surfbrädor, balanserande på stockar, stora nät och till och med en stargate! Det är en aktivitet som passar för alla, svensexor, möhippor, företag, skolor, barnkalas och för familjen som vill prova på något annorlunda och spännande.

Du har en klättersele på dig och är alltid 100% säker från att falla ner på marken.

De sju banorna är av olika svårighetsgrad så det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, höjdrädd eller en våghals. Treewalker rekommenderar dock att barnen är minst 130 cm långa (eller väldigt klättriga) för att testa de banorna som finns just nu.  En ny reception finns på plats med ett begränsat sortiment av fika till vettiga priser. Men för den som vill går det bra att ta med egen fika eller låna någon av grillplatserna.

Testfamiljerna får: Klätterbiljetter för hela familjen till Treewalker!

Läs mer: Treewalker »

Leksand Sommarland
Testfamiljsuppdrag:

Leksand Sommarland

Leksand Sommarland Här finns plats för alla, ta med dig filt & solstol, här finns gräsytor där alla som vill kan sträcka ut sig och njuta.

Leksand Sommarland fyller 35 år i år och är en stor familjepark direkt vid Siljans strand i Dalarna.

I vattenlandet är de tre poolerna tempererade till ca 28 grader och det finns flera roliga vattenrutschbanor, bla världens längsta forsränning på 300 m.

I parken finns även karuseller, motoraktiviteter som exempelvis go-karts och flera olika actionaktiviteter som Fun Laser Tag, Zipline 300 m, höghöjdsbanor, Wipeoutbana i Siljan, Pumptrack BMX, klättervägg samt förra årets grymma nyhet Bagjump där de som vågar hopar ner i en 3.5 m tjock luftkudde från 9 & 6 meters höjd.

Nyhet i år är en riktig klassiker: Radiobilar för både vuxa och barn från 100 cm.

Tips: På den stora moderna campingen vägg i vägg finns både campingplatser, hus i olika prisklasser samt en av Sveriges finaste äventyrsminigolfbanor. Och Billy Bäver har minidisco i restaurangen varje kväll!
 

Testfamiljerna får: Fribiljetter för hela familjen till Leksand Sommarland!

Läs mer: Leksand Sommarland »

Laserfortet Häggvik Sollentuna
Testfamiljsuppdrag:

Laserfortet Häggvik Sollentuna

Laserfortet Häggvik Sollentuna Laserspel och Gokart rekommenderas från 5 år. Paintball från 8 år.

På Laserfortet i Sollentuna finns både Gokart, bankrånar-paintball och laserspelet Heroforce.

HeroForce är en ny variant av laserspel där temat är superhjältar istället för sci-fi krigare!

Gokart körs i en 600 kvm stor stad i miniatyr. Bilarna är robusta så även vuxna kan åka på dem, ensamma eller tillsammans med barnen.

I Bankrånar-paingball ska tjuvarna råna stadens bank. Jakten startar när bankens rörelse-detektor triggats!

Testfamiljerna får: Fribiljetter för hela familjen som gäller Gokart 1x8min + HeroForce 2x13min. Fribiljetterna är giltiga söndag den 16 juni eller söndag den 25 augusti.

Läs mer: Laserfortet Häggvik Sollentuna »

Maserhallen & Aqua Nova
Testfamiljsuppdrag:

Maserhallen & Aqua Nova

Maserhallen & Aqua Nova Maserhallen har blöta aktiviteter för hela familjen!

Upplevelsebad med tre häftiga rutschkanor: 3G som är en ganska läskig ”killimagen”, Black Hole som är en färd i mörker med effektfull belysning och Magic Eye som är en snäll favorit, hela 130 meter lång, där du kan sitta i en gummiring med ett barn och skratta hela vägen ner, eller varför inte åka hela familjen tillsammans?

Här finns också vildfors, vågbassäng, utebassäng med virvelström, massagebubbelbänk, varmpool med bubblor, klättervägg och ett piratbad för de allra minsta.

Äter gör ni i kök Aqua Nova där det finns både god och hälsosam mat

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Maserhallen & Aqua Nova!

Läs mer: Maserhallen & Aqua Nova »

Daftöland
Testfamiljsuppdrag:

Daftöland

Daftöland I parken håller piraterna till och de kan dyka upp lite när som helst och skoja med parkens gäster.

Att piraterna håller till på nöjesparken Daftöland är inte konstigt med tanke på allt kul som finns att göra där. Ett besök i parken är ett äventyr för hela familjen.

Här finns attraktioner som flumeride, snurrande kruttunnor, radiobilar, berg- och dalbana och massor av andra mer eller mindre fartfyllda upplevelser.

Förutom åkattraktioner finns chokladhjul, spelhall, matställen och en scen med 800 sittplatser där du kan se Piratteater och Rövarrock varenda dag under sommaren.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Daftöland!

Läs mer: Daftöland »


Testfamiljsuppdrag:

Busfabriken MegaCenter i Uppsala, Eventyrfabrikken Megacenter i Ballerup

Busfabriken MegaCenter i Uppsala, Eventyrfabrikken Megacenter i Ballerup

Busfabriken i Uppsala och Eventyrfabrikken i Ballerup (Danmark) är inga vanliga lekland, det är riktigt stora MegaCenter med massor av roligt för barn! Här går du in i en värld av dinosaurier, äventyr, lek och karuseller. 

Här finns ett stort utbud av aktiviteter för de allra yngsta upp till de allra äldsta. Leklandet är fyllt med trampoliner, klätterställningar, hoppborgar, bollhav och massor annat bus!

I deras café har finns gott om bord och stolar där kan man sitta ner och ta det lugnt med en kaffe. Gratis WiFi för alla kunder.

Testfamiljerna får: Fribiljetter till familjens barn (vuxna har fri entré) till Busfabriken MegaCenter i Uppsala eller Eventyrfabrikken Megacenter i Ballerup!

Läs mer: Busfabriken i Uppsala, Eventyrfabrikken Megacenter i Ballerup.

GO Adventure
Testfamiljsuppdrag:

GO Adventure

GO Adventure

Roliga upplevelser i annorlunda miljöer!

Äventyrsbanan är en slinga uppe i träden med olika stationer som tex linbanor, nät och hängbroar. Det finns olika nivåer och svårighetsgrader som passar de flesta. Krav: Min 12 år, max 110 kg.

Takvandring på Uppsla slott är en aktivitet där ni tillsammans med en guide ger er ut på taket på Uppsala slott. Krav: Min 140 cm (ca 12 år), max 120 kg.

Pelle Svanslös guidade turer är vandringarna i de klassiska Uppsalakvarteren med Pelleguid som berättar om små kända och okända anekdoter ur Pelle Svanslös och de andra katternas liv. Passar barn från 3 år.

Testfamiljerna får: Fribiljetter för hela familjen till Pelle Svenslus guidade tur, äventyrsbanan eller takvandring på Uppsala slott!

Läs mer: GO Adventure »

Arena Skövde
Testfamiljsuppdrag:

Arena Skövde

Arena Skövde Häligt bad på Arena SKövde!

Arena Skövde erbjuder ett upplevelsebad med aktiviteter för barn i alla åldrar. Eller vad sägs om om vågpool, utepool, 7 vattenrutschkanor, vildfors, barnbassäng och varmpool. Givetvis har finns även ett badcafé om du inte vill ta med eget fika.

En trappa ner ligger den sköna relaxavdelning Aqua Vitalis med en fin utedel med två bastur och en utepool. Inomhus hittar du bland annat en hamamsten, solljus, upplevelseduschar, aufgussbastu, ångbastu och en varmpool.

Arena Skövde har dessutom vunnit Stora Barnsemesterpriset hela sex gånger!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Arena Skövde!

Läs mer: Arena Skövde »

Tykarpsgrottan
Testfamiljsuppdrag:

Tykarpsgrottan

Tykarpsgrottan Nere i Tykarpsgrottan, tolv meter under jorden har böndernas drängar och pigor brutit kalksten under

I underjorden finns en mystisk värld, en 10 000m² stor labyrint av gångar och pelarsalar, en värld helt skapad av människohänder under århundraden.

Från maj - september anordnas guidade turer ner i grottan. På Tykarpsgrottans hemsida finns tipsfrågor med frågor och fakta som guiden berättar om under turen. Skriv ut, ta med till besöket eller låt barnen pyssla med frågorna på resan hem!

Tänk på att: Temperaturen i gruvan är 8 c°, ta gärna med en varm tröja. Hundar är välkomna ovan jord men får inte följa med ner i gruvan.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Tykarpsgrottan!

Läs mer: Tykarpsgrottan »

Exploria center
Testfamiljsuppdrag:

Exploria center

Exploria center Gokart är en av många roliga aktiviteter på Exploria center!

Exploria är med sina 20.000 kvm Europas störas nöjescenter för hela familjen.

 • Lekland med tre olika temavärldar och tillhörande barnshower.
 • Gravity Trampoline Park med trampoliner och skumgummikuddar.
 • Dinosaurieland med stora dinosaurier.
 • Bowilngbanor
 • Laser Aerna med två stora labyrinter
 • Indoor Gokart med 12 stycken supermoderna gokarts som kommer upp i 57 km/h.
 • Trafikskola där barnen får lära sig om trafikregler och köra små bilar.
 • Brandskola där barnen får lära sig om brand och säkerhet och släcka "bränder" med vattenkanon.

Körskola och brandskola passar barn under 10 år (1-10). Go-carten har längdgräns på 145 cm. Alla andra aktiviteter här passar alla åldrar.

Testfamiljerna får: Testa allt de vill på Exploria center: Bilskola, brandskola, lekland, dinosaurieland, trampolinparken, bowling, laser game och gokart!

Läs mer: Exploria center »

Balthazar Science Center
Testfamiljsuppdrag:

Balthazar Science Center

Balthazar Science Center Spännande experiment för både stora och små!

Balthazar Science Center, Skövdes Science Center, finns endast 5 min från Resecentrum i centrala Skövde. Här får hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap och teknik. Här får du testa olika interaktiva stationer och experiment, här får du bygga, skapa och använda din kreativitet.

Upplev hur det är att labba med mysteriska pulver, testa din simultanförmåga, experimentera i ljusrummet och hitta spännande saker i gruvgången! Makerverkstan sätter fart på din kreativitet, där kan du skapa, uppfinna och bygga.

Balthazar är en plats där människor i alla åldrar kan mötas och uppleva naturvetenskap, teknik, matematik och engelska i spännande och inspirerande miljöer.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Balthazar Science Center

Läs mer: Balthazar Science Center »

Tekniska museet
Testfamiljsuppdrag:

Tekniska museet

Tekniska museet

På Tekniska museet kan du utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – i utställningen MegaMind kan du göra saker du inte trodde var möjligt! Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem.

Utmana dig själv och andra i olika vintersporter i utställningen Winter Games. Hur känns det att skjuta prick med gevär efter en pulshöjande skidåkningsetapp? Och vad är det som får konståkaren att snurra så snabbt?

I Teknoleket kan du testa olika experiment, lära dig hur kugghjul fungerar och testa att flyga i museets flygsimulator. Här hittar du även roliga saker för de yngsta besökarna.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Tekniska museet!

Läs mer: Tekniska museet »

Svedinos Bil- och Flygmuseum
Testfamiljsuppdrag:

Svedinos Bil- och Flygmuseum

Svedinos Bil- och Flygmuseum

Veteranbilar och gamla flygplan är inte bara teknik - det är former, det är design och det är inte minst drömmar.  Drömmen om den egna bilen eller drömmen om att kunna flyga. Här finns hundra år av drömmar. Följ med på en resa i tid och rum - följ bilens och flygmaskinens fantastiska utveckling.

Svedinos Bil- och Flygmuseum är en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Café med fika, glass m m finns. Välkommen till ett spännande museum!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Svedinos Bil- och Flygmuseum!

Läs mer: Svedinos Bil- och Flygmuseum »

Julita Gård / Pettson & Findus
Testfamiljsuppdrag:

Julita Gård / Pettson & Findus

Julita Gård / Pettson & Findus Se Findus duka till födelsedagskalas och ta hand om sina odlade köttbullar!

Vid sjön Öljaren i västra Södermanland ligger Julita gård, ett stort gods med levande lantbruk och skog. Här visas herrgården med alla sina byggnader.

På Julita gård träffar du Pettson och Findus, Sven Nordqvists populära barnboksfigurer, på deras alldeles egna gård! Gården är uppbyggd tillsammans med Sven Nordqvist och här får alla besökare vara med i Pettson och Findus lilla värld. Ta del av Findus hyss, gå muckelvandring och hjälp till att mata gårdens får och höns.

Upptäck nya Lekstugan! Kom in i den mysiga lekmiljön med överraskningar i varje skrymsle och vrå. Lek med kossan, snickra i verkstan eller klättra och kana.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Julita gård!

Läs mer: Julita Gård / Pettson & Findus »

Falu Gruva
Testfamiljsuppdrag:

Falu Gruva

Falu Gruva Under sommaren finns det som mest att göra i Falu Gruva!

UPPTÄCK, LEK OCH LÄR I SVERIGES ÄLDSTA TEKNISKA MUSEUM! Det nya interaktiva gruvmuseet ovan jord bjuder på många prova på-aktiviteter och ger dig en tidsresa från vikingatiden fram till år 2001 då Falun och gruvan blev världsarv.

Falu Gruvas guider älskar att visa dig runt i gruvan som är fylld av berättelser från förr. Till exempel hur de våghalsiga tog sig till jobbet, 200 meter med huvudet före!

Ta med barnen eller barnbarnen. På sommaren finns det som mest att göra men du kan besöka Falu Gruva 360 dagar om året.

Varje dag kan du gå med på en spännande guidad visning i Falu Gruva. Under skolloven är det särskilda barn- och familjevisningar varje dag, 55 meter ner i underjorden. Rekommenderad ålder är 5-9 år och språket är svenska.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Falu Gruva!

Läs mer: Falu Gruva »

Boda Borg Oxelösund
Testfamiljsuppdrag:

Boda Borg Oxelösund

Boda Borg Oxelösund Boda Borg passar nästa alla. Är man under 6 år kan man dock uppleva det som lite svårt.

Boda Borg är ett helt hus fullt av roliga, spännande, utmanande äventyrsquestar.

Boda Borg passar nästan alla. Är man under 6 år kan man dock uppleva det som lite väl svårt. Samla ihop ett lag på minst 3 personer, vänner, arbetskamrater, familjen och kom! Ni kan vara 3 - 5 personer per lag. är ni fler personer i ert sällskap blir ni fler lag. Ditt lag väljer om ni ska göra fysiska, kluriga eller alla typer av questar. Ni kan skifta quest när ni vill.

Plocka fram all finurlighet, fantasi och samarbetsförmåga ni har. Ett besök på äventyrshuset Boda Borg kommer att ge er många härliga skratt och fantastiska gemensamma minnen.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Boda Borg i Oxelösund!

Läs mer: Boda Borg Oxelösund »

Åbergs museum
Testfamiljsuppdrag:

Åbergs museum

Åbergs museum

Lasse Åbergs seriemuseum är fyllt med Musse Pigg, Mimmi, Pluto och många fler seriefigurer både på tavlor och som leksaker. Här kan du gå på konstjakt och göra frågesport samtidigt som du tittar på alla figurer.

I Trazans 3-våningars djungelkoja kan du leka, titta på film eller pilla med Hemliga Arnes ladd. Utanför finns en fin lekplats och 2 kor som inte för en fluga förnär. Blir du hungrig finns smarriga pannkakor och annat gott i restaurangen.

Museet är handikappanpassat.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Åbergs museum!

Läs mer: Åbergs museum »

Sagolandet Tomteland
Testfamiljsuppdrag:

Sagolandet Tomteland

Sagolandet Tomteland I sagolandet Tomteland har du aldrig en lugn stund, här händer spännande saker hela tiden.

Långt inne i de vackra dalaskogarna invid Gesundaberget ligger ett riktigt sagoland. Här bland sjöar och vattenfall ligger Trollens rike, Älvornas skog och Tomtens egen by med flera spännande platser som du hittills bara besökt i sagorna. Men här är allt på riktigt! Här leker man med Häxan, jagar troll och går på älvavandringar genom skogen. Här är det äventyr och sagor från morgon till kväll.

Sommaren 2019 VÄXER SAGOLANDET SIG ÄNNU STÖRRE!
Äventyren och upplevelserna blir fler, fler nya miljöer väntar och fler sagofigurer än någonsin rör sig i Tomtelands skogar. Årets nyheter är Sagoféns nya hem, Skugglandet, Huldrans glänta, Drömängen samt en nyfödd drakbebis.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Tomteland!

Läs mer: Sagolandet Tomteland »

Vasamuseet
Testfamiljsuppdrag:

Vasamuseet

Vasamuseet

På Vasamuseet finns Vasa, världens enda bevarade 1600-talsskepp. Hon kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på sjöbottnen bärgades krigsskeppet 1961. Till 98 procent bestående av originaldelar och utsmyckad med hundratals träskulpturer är Vasa en unik sevärdhet och konstskatt.

Kring Vasa finns elva olika utställningar som berättar om skeppet och hennes tid.

På museet erbjuds filmer om Vasa och hennes tid, guidade visningar och olika familjeaktiviteter. Allt ingår i entrépriset.

Det finns en butik med utbud för stora & små, och en restaurang för lunch och fika.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter till de vuxna i familjen (barn och unga 0-18 år har alltid fri entré på Vasamuseet)!

Läs mer: Vasamuseet »

Sunne Sommarland
Testfamiljsuppdrag:

Sunne Sommarland

Sunne Sommarland I Sunne sommarland vimlar det av häftiga vattenattraktioner.

Sunne Sommarland har bland annat en fantastisk barnpool, populära Bubblan, Fritt Fall och Serpentinen med flera. Höjdaren Mammut är allra populärast och finns inte någon annanstans i Norden förutom i Sunne.

Ute i sjön Fryken finns Sunne Sommarlands egen WIPE-OUTBANA - Flyt i Fryken. Det är en 40 x 40 meter stor hinderbana!

I den 40 meter långa uppblåsbara hinderbanan på land i Sunne sommarland är det full fart! Ta dig fram, igenom, över och under. En otroligt kul utmaning för alla. Passar barn från 1 meter.

På land finns även en gigantisk stor hoppkunde där man kan hoppa omkring i timmar bara för att det är så roligt. Passar alla åldrar.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Sunne Sommarland!

Läs mer: Sunne Sommarland »

Lekoseum
Testfamiljsuppdrag:

Lekoseum

Lekoseum BRIO, Barbie, Märklintåg och spel!

På Lekoseum finns många spännande utställningar med äldre leksaker: BRIO, Barbie, Märklintåg och spel m.m. Här finns också plats för lek med dagens leksaker för de yngre besökarna.

En våning ner finns en historisk slinga och Tomtens Värld. Där arbetar Tomtens små nissar året runt med sina gamla maskiner och verktyg. I byggnaden mitt emot finns Lekoseums butik med kvalitetsleksaker till lågpris.

Inne på Lekoseum finns ett kafé och i nära anslutning finns ett flertal goda restauranger. Osby järnvägsstation ligger ca 50 meter från entrén!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Lekoseum!

Läs mer: Lekoseum »

Kreativum
Testfamiljsuppdrag:

Kreativum

Kreativum Kreativum är 2 000 kvm stort!

Kreativum är ett 2 000 kvm stort Science Center för nyfikna i alla åldrar - ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om.

Här kan du leka och utforska över 170 spännande stationer. Varje dag under sommaren erbjuds lärande aktiviteter för stora och små.

Under sommarhalvåret är utomhusoasen Kreapark öppen, perfekt för upptäckter och picknick.

Ta en fika i vårt café Kreaficum eller hitta kluriga saker i Kreaffären.

Välkommen till Kreativum – upptäckter för hela familjen! Aktuella öppettider hittar du på www.kreativum.se

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Kreativum!

Läs mer: Kreativum »

Borås Djurpark
Testfamiljsuppdrag:

Borås Djurpark

Borås Djurpark Borås Djurpark deltar in nationella och internationella bevarandeprojekt av hotade djurarter.

Vart skulle du resa om du fick välja helt fritt? Skulle du uppleva naturens under på savannen, äventyr långt in i djungeln eller besök i Nordens trolska skogar?

Kom till Borås Djurpark så behöver du inte välja, här finns allt på ett och samma ställe. Du kan utan problem ta dig världen runt på en och samma dag.

Djurparken erbjuder 40 natursköna hektar med vildmark, spännande djuranläggningar, promenadvägar för liten och stor, grillplatser, roliga lekplatser, safaritåg, restauranger café och kiosker.

Vår huvudinriktning är att visa de stora afrikanska djuren samt nordiska vilda djur.

Ett besök hos oss är ett äventyr för hela familjen!!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Borås Djurpark!

Läs mer: Borås Djurpark »

High Chaparral
Testfamiljsuppdrag:

High Chaparral

High Chaparral På High Chaparral får ni uppleva det riktiga Vilda Västern.

High Chaparral är en nöjespark mitt i Småland, olik alla andra. Ett besök här är en upplevelse för alla sinnen som du sent kommer att glömma.

Här förflyttas du till Vilda Västern, ett avsnitt i världshistorien som förknippas med spännande myter, legender och verkliga livsöden som här har fått liv på nytt. Här sveps du med i ett äventyr med banditer och tappra cowboys, shower, spännande upplevelser, busiga upptåg och lärorika aktiviteter.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till High Chaparral!

Läs mer: High Chaparral »

Dalenium Science Center
Testfamiljsuppdrag:

Dalenium Science Center

Dalenium Science Center Undersök, upplev och upptäck! Experiment och aktiviteter inom naturvetenskap för stora och små.

På Dalénium – Science Center finns något för alla, stor som liten. Utmana varandra på Laserbanan eller Reaktionsväggen, prova lastbilssimulatorerna, bygg hus med jättelego, eller se en av de vetenskapliga showerna.

På Dalénium - Science Center sättes glädjen att utforska och upptäcka i centrum. I utställningen finns en mängd olika experiment och prova-på aktiviteter inom teknik, matematik och naturvetenskap.

Under utvalda helger och alla skollov anordnas varierande vetenskapliga shower blandat med tillfälliga aktiviteter, en underhållning för alla åldrar. Titta på Daléniums hemsida för aktuellt dagsprogram och tider så du inte missar showen du vill uppleva!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Dalenium Science Center!

Läs mer: Dalenium Science Center »

Navet
Testfamiljsuppdrag:

Navet

Navet

Är du nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar och hänger ihop - då är NAVET någonting för dig!

Navet är ett så kallat science center, en plats fyllt av interaktiva utställningar, experimentstationer och utmaningar i en spännande miljö. På Navet upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen.

Experimentera och lär dig mer om bland annat människokroppen, hållbar utveckling, vattnet, universum och mycket mer. Navets värld passar alla åldrar – upptäck den du också!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Navet!

Läs mer: Navet »

Halmstad Aktivitetscenter
Testfamiljsuppdrag:

Halmstad Aktivitetscenter

Halmstad Aktivitetscenter

Det här är ett kul ställe för familjer med lite större barn, skolbarn och tonåringar.

Prison Island: Prova på olika celler, med en eller flera problem och utmaningar som ni löser med kreativitet och samarbetsförmåga. Det finns utmaningar för små och smidiga likväl som stora och starka.

Laserdome: Skjut med din laser på de blinkande fälten på dina motståndares västar. Du och ditt lag har 20 adrenalinfyllda minuter på er att samla så mycket poäng som möjligt.

Black Pearl Golf: En 12-håls minigolfbana bland pirater och gorillor i en blacklight miljö.

Testfamiljerna får: Testa allt! En timme Prison Island, 20 min Laserdome och en runda Black Pearl Golf!

Läs mer: Halmstad Aktivitetscenter »

Boda Borg i Torpshammar
Testfamiljsuppdrag:

Boda Borg i Torpshammar

Boda Borg i Torpshammar I en Quest finns det mellan 2 och 5 spännande utmaningar.

Boda Borg är Questar, nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom. Spänningen stiger för varje sekund då ni ger er ut på okänd mark.

Upplev värld efter värld utan att veta vad som väntar runt hörnet. En sak är säker: era sinnen sätts på prov. Ge er ut på ett äventyr ni sent kommer att glömma!

För att Questa behöver ni inga särskilda kunskaper eller speciell utrustning. I lag om 3 till 5 personer hjälps ni åt att ta er fram från utmaning till utmaning.

Aktiviteterna är lämpliga från ca 5 år i vuxens sällskap.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Boda Borg i Torpshammar!

Läs mer: Boda Borg i Torpshammar »

Barnens Gård
Testfamiljsuppdrag:

Barnens Gård

Barnens Gård På Barnens Gård finns allt roligt!

På Barnens Gård bor det smådjur och barnen är välkomna att klappa kaniner och killingar, titta på hönsen, rida en sväng på ponnyhästarna eller följa med i en tur ut till tjuren och kossorna på hölasset bakom traktorn.

Det finns även stora hoppborgar, studsmattor, klätterställningar, gungor och mycket mer. Små barn kan också köra elbilar. Missa inte den stora kluriga labyrinten och bumpbollarna!

Årets nyhet är tre nya hoppborgar. Vad sägs om att hoppa loss i en traktor eller rutscha ner för en lång mjuk rutschbana? För de allra minsta har vi en liten ny kritborg.

Barnens Gårds härligta vattenland har både vildfors, strömkanal, lianer och rutschkanor!

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Barnens Gård!

Läs mer: Barnens Gård »

Fyrishov
Testfamiljsuppdrag:

Fyrishov

Fyrishov Tips: Utomhus finns pooler anpassade till alla åldrar, både för de simkunniga och för de små som vill leka och plaska.

Fyrishov är en av landets mest besökta arena, ligger på promenadavstånd från Uppsala centrum och har öppet alla dagar.

Äventyrsbad med tropisk miljö och 30 grader i vattnet. Vattenrutschbanor, jetströmkanal, bubbelpoooler och roliga vattenleksaker. Vattendjupet är barnvänligt från 0,3 till 1,2 meter.

Här finns även utomhusbad och en simhall med de olympiska måtten 50x25 m samt 10 m hopptorn. Vid bassängkanten finns en servering med varma maträtter, glass och fika.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Fyrishov!

Läs mer: Fyrishov »

Kneippbyn
Testfamiljsuppdrag:

Kneippbyn

Kneippbyn

Kneippbyns Sommarland finns hopp-slott och trampoliner, go-carts för både stora & små, trafikbilar för de minsta och radiobilar för de större barnen. För de våghalsiga är Berg- & dalbanan Tiger-Ride, Lilla fritt fall och den flygande båten ett måste. Här finns även Villa Villekulla, huset från SVTs filminspelningar där det framförs Pippiteater varje dag under högsäsong.

Kneippbyns Vattenland hittar ni ett stort utbud av attraktioner. Här finns åk-upplevelser för alla åldrar! De minsta plaskar i babypoolen, de tuffare åker i vattenrutschbanorna The Race eller Shark river, de som vill ta det lite lugnt njuter i badlagunen, vårt nya poolområde.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Kneippbyn Resort Visby!

Läs mer: Kneippbyn »

Minivärlden Ljungby
Testfamiljsuppdrag:

Minivärlden Ljungby

Minivärlden Ljungby

Är en upplevelse för hela familjen fylld av miniatyrvärldar, modeller, modelltåg, utställningar och mycket annat. Här finns det verkligen något spännande för alla. Och roliga aktiviteter för de yngre. Även för den inbitne tågnörden.

Upptäck ”Landet Somewhere” och ”Lilla Småland” med fina modelltåg, hus och miljöer. Gamla Bolmenbanan, minilandskap och miniatyrutställningar, historiska berättelser om tåg och mycket annat.

Upplev själv. På Minivärlden Ljungby finns det flera små banor som båda vuxna och barn får köra tåg på. Och varför inte utmana mamma och pappa på minirobotbanan. Skapa egna saker i de kreativa hörnan.

Självklart har de en cafeteria med hembakat för de fikasugna och ett lekrum för leksugna barn.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Minivärlden Ljungby!

Läs mer: Minivärlden Ljungby »

Orsa Rovdjurspark
Testfamiljsuppdrag:

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark Rovdjursparken i Grönklitt är en av de största i Europa.

Rovdjursparken i Grönklitt är en av de största i Europa. Här lever några av världens mest utrotningshotade och största rovdjur, däribland även Sveriges fyra stora rovdjur i en miljö som motsvarar deras naturliga.

Under senaste åren har parken fått djurungar bl.a. hos brunbjörn, tiger, persisk leopard och lodjur. Här finns också Sveriges enda isbjörnar och de bor i världens största isbjörnshägn!

Rovdjurens områden är stora men som besökare upplever du ändå djuren nära genom glasrutor eller ut över hägnen på utsiktsramperna.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Orsa Rovdjurspark!

Läs mer: Orsa Rovdjurspark »

Blekinge Exotiska Värld
Testfamiljsuppdrag:

Blekinge Exotiska Värld

Blekinge Exotiska Värld

Tropikarium på 400kvm uppdelad i fyra världsdelar samt lite fler ovanliga djur/arter i visning.

Här kan ni exempelvis få se de små egyptiska landsköldpaddorna och de afrikanska sporrsköldpaddorna. Har ni tur kommer en av djurskötarna med mellanmål till aporna eller surikaterna under ert besök.

Testfamiljerna får: Entrébiljetter för hela familjen till Blekinge Exotiska Värld!

Läs mer: Blekinge Exotiska Värld »

Karta över medverkande företag: Hjärtejakten 2019

På kartan visas:

Arena Skövde
Balthazar Science Center
Barnens Gård
Blekinge Exotiska Värld
Boda Borg i Torpshammar
Boda Borg Oxelösund
Bollspelsgolf
Borås Djurpark
Busfabriken i Uppsala
Eventyrfabrikken Megacenter i Ballerup
Daftöland
Dalenium Science Center
Exploria center
Falu Gruva
Fyrishov
GO Adventure
Halmstad Aktivitetscenter
Halmstad Äventyrsland
High Chaparral
Julita Gård / Pettson & Findus
Kneippbyn
Kreativum
Laserfortet Häggvik Sollentuna
Lekoseum
Leksand Sommarland
Maserhallen & Aqua Nova
Minivärlden Ljungby
Navet
Orsa Rovdjurspark
Sagolandet Tomteland
Sunne Sommarland
Svedinos Bil- och Flygmuseum
Tekniska museet
Treewalker
Tykarpsgrottan
Vasamuseet
Åbergs museum


OBS! för att visa avstånd samt ungefärlig körtid och bensinpris t/r.


Barnsemester.se tackar alla samarbetspartners i Hjärtejakten 2019!

Tävlingen är avslutad
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


HLN         71D      
  K    R      E   J1D
TMB   2HD   PNH      
  L    M      R   TAG
AQ6         Y8A      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se