Annons

Färga ägg med hjälp av naturen

Taggar: Påskpyssel.

Påskäggen blir snäppet roligare på påskbordet om de har lite färg på sig och det är både enkelt och roligt att färga dom gula och röda med äggskal.

Steg 1:
Ta loss lökskalen från löken. Lägg dessa runt äggen du vill färga, lägg det blad eller den växt som du vill göra mönster med innanför lökskalet. Håll sedan på plats genom att antingen binda med snöre, klä in ägget i aluminiumfolie eller en lägg ner i nylonstrumpan och knyt.

Steg 2
Koka ägget som vanligt. När ägget har kokat färdigt har det tagit färg av lökskalen, gul färg där de gula lökskalen suttit och röd där de röda suttit med en fin bild av den växt som använts. Äggen får en känsla av batik i färger som passar påskbordet, och det bästa av allt är att det är ofarligt och nästan gratis.

Inskickat av: Johanna i Vällingby.

Detta behövs:
- Ägg
- Lökskal (från röd och/eller gul lök), fint blad eller strå från naturen.
- Kökssnöre, folie eller knänylonstrumpa
- Tillgång till spis och kastrull

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se