Annons

Kyckling av äggkartong

Taggar: Påskpyssel, äggkartong.

Du kan göra olika varianter av kycklingar med hjälp av äggkartong. Den enklaste är att du klipper ut en "ägghållare" från äggkartongen, målar den gul och fäster ögon, näbb, fötter och fjädrar på den.

En annan variant är att man använder två ägghållare - en som kropp och en som huvud. Eller använder ägghållaren som "bo" till en kyckling gjord på flirtkulor. Klistra då fast den stora flörtkulan i ägghållaren. Rita ögon och och näbb på den lilla flörtkulan. Klistra sedan fast den lilla kulan på den stora. Klistra fast fjädrar på kycklingens baksida. Om man vill kan man även sätta en "ägghållare" på huvudet så ser det ut som en nykläckt kyckling.


Tips: Ögon kan man antingen måla på med hobbyfärg, sätta fast vita häftstift och måla pupill med en penna eller använda färdiga hobbyögon. Fötter och näbb klipper du enkelt ut i lite orange papp eller viker av en orange piprensare.

Dekorera med fina fjädrar. Klart!

Detta behövs:
- Äggkartong
- Fjädrar i blandade färger
- Orange kartong eller piprensare
och eventuellt
- Stora gula flörtkulor (som passar i äggkartongen)
- Små gula flörtkulor (till huvudet)

Inspirationsbilder

1.

Påskpyssel kyckling äggkartong

Bildlänk

2.

Påskpyssel kyckling äggkartong

Bildlänk

3.

Påskpyssel kyckling äggkartong

Bildlänk

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se