Annons
Rabatter och erbjudanden

Kreativum: Med Barnsemesterkortet får hela ert sällskap 20% på entrén!

Kreativum är ett Science Center i Karlshamn fullt med upptäckter för stora och små både ute och inne! Lek, lär och upptäck på deras 3268 kvadratmeter och de över 170 upptäckarstationerna.

Logga in för att ta del av erbjudandet

Instruktioner om hur detta erbjudande nyttjas visas för inloggade medlemmar som har ett aktivt Barnsemesterkort

Logga in Bokning och villkor
KreativumKreativumKreativumKreativumKreativumKreativumKreativum

Välkommen till Kreativum Science Center - ett perfekt besöksmål för hela familjen, året runt. Upptäck, upplev och ha roligt tillsammans i ett fantastiskt hus fyllt med upptäckarglädje och aha-upplevelser.

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum. Mellan 1 maj 2021 till 9 januari 2022 visar vi utställningen Dinosaurier - Det stora äventyret. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

För 65 miljoner år sedan dog de sista dinosaurierna ut. Men nu kommer de till liv igen på Kreativum. Mellan 1 maj 2021 till 9 januari 2022 visas utställningen Dinosaurier - Det stora äventyret. Du som besökare får möta dinosaurier i verklig storlek i en spännande miljö och med en teknik som nästan får dig att tro att dinosaurierna är på riktigt.

Hur såg dinosaurierna ut? Vad åt de? Varför dog de ut? Kreativum öppnar upp en till en upptäcktsresa för hela familjen i dinosauriernas värld. Ankylosaurus, Baryonyx och Pteranodon är några av de dinosaurier som du får träffa. Med dinosaurieutställningen vill Kreativum skapa en häftig upplevelse. Besök dom och ha en härlig stund tillsammans, lär dig något nytt om dinosaurier, paleontologi och evolutionen.

Många upplevelser under samma tak

På Kreativum finns det mycket för hela familjen att upptäcka och lära, året om. Det är ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. I en fascinerande miljö som väcker många sinnen får du träffa 15 dinosaurier. De låter samtidigt som de andas, blinkar, öppnar käftarna och visar tänderna.

I utställningen bjuds besökarna in till engagemang och lärande. Hoppa tidshagen, där varje ruta motsvarar otroliga 100 miljoner år. Kreativum tar dig med på en resa som visar vilken fantastiskt lång tid solsystemet existerat och vilken extremt kort tid vi människor har funnits. Kan du hitta rutan för Big Bang någonstans på Kreativum? I de stora sandlådorna, som du hittar både inom- och utomhus, får du leta efter fossiler med pensel och upplev själv hur det kan vara att leta efter dinosauriefossiler. I den kreativa dino-verkstaden får du låta fantasin flöda. Gör ditt eget dino-avtryck och experimentera med färger, stämplar och schabloner. Passa på att namnge din egen dinosaurie.

Upptäck mer i Kreapark

I den grönskande utomhusparken vid den porlande Mieån möter du de allra största dinosaurierna. Möt giganten Tyrannosaurus rex som är nio meter lång och tre ton tung, Parasaurolophus med sin trumpetliknande kam och Stegosaurus med sina plattor på ryggen. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Du kan gunga med en kompis i resonansgungan och upptäcka hur ni båda påverkar varandras fart. Provsitt Kreativus Viggenplan och känn dig som en riktig pilot. Efter en upptäcktstur i Kreapark kan det vara bra med ombyte till torra kläder.

Fossiljakt i sommar

I sommar arrangerar Kreativum utomhusaktiviteten Fossiljakten i Kreapark. Vill du fossiljaga precis som en riktig paleontolog? Tillsammans med fossiljaktsguiden Filip Lindgren från Havsdrakarnas hus & Fossilforum ges du en unik möjlighet att i en guldgruva av sand gräva och vaska efter riktiga fossiler som är flera miljontals år gamla. Köp biljett till denna unika aktivitet på: kreativum.se

Café och butik

Välkommen att njuta en stund i Kreativums unika café. Här serveras ekologiska pannkakor, korv med bröd, baguetter, frallor och pastasallad. Kakor och glass finns alltid i sortimentet.

I Kreativums kluriga butik finns ett brett och spännande sortiment, så att du kan fortsätta din dinosaurieupplevelse och lärande hemma.

Handikappanpassat: Ledsagare betalar ingen entré till Kreativum. Eftersom Kreativum tar in ett begränsat antal besökare, rekommenderar vi att du som är ledsagare förbokar din biljett. Det är lätt att komma in och ta sig runt i rullstol eller med barnvagn och det finns hiss mellan planen. Handikapptoaletter finns på båda planen, skötrum på nedre plan.

Viktigt att veta inför besöket

Med tanke på rådande restriktioner, tar Kreativum in ett begränsat antal besökare per besökspass. Oavsett ålder, räknas alla som besökare. Läs mer om hur vi gör ditt besök säkert på kreativum.se.


Kreativum Science Center har en egen sida här hos oss på Barnsemester.se. Där kan du både kan läsa vad andra familjer tycker samt betygsätta och skriva egna kommentarer.
Bokning och villkor

Erbjudande för innehavare av Barnsemesterkortet:

Med Barnsemesterkortet får hela ert sällskap 20% på entrén! Fri entré för barn upp till 4 år. För att vara garanterad plats rekommenderar vi att du med Barnsemesterkortet förbokar din biljett. Besökare som inte förbokat biljett, kan inte garanteras plats.

Du med Barnsemesterkort förbokar genom att:

  1. Gå in på kreativum.se och klicka på Köp biljett.
  2. Välj Entrébiljetter. Välj dags- eller kvällsentré.
  3. Välj önskad dag och besökstid.
  4. Välj biljett-kategori "särskild biljett". En biljett per person. Den särskilda biljetten är kostnadsfri i biljettshopen, betalning för biljetterna sker på plats på Kreativum när du besöker oss.
  5. Inför ditt besök, ta med ditt giltiga Barnsemesterkort och ladda ner samtliga särskilda biljetter till mobilen alternativt skriv ut biljetterna.
  6. I entrékassan skannar vi biljetterna och tar betalt.

  • Erbjudandet gäller dig med ett giltigt Barnsemesterkort.
  • Erbjudandet går inte att kombinera med andra rabatter eller erbjudanden.
  • Utan förbokning kan plats inte garanteras.
  • Erbjudandet är giltigt säsongen 2021.

Så här gör du:

Förboka via kreativum.se. Visa upp ditt Barnsemesterkort när du betalar i entrékassan. Ett kort gäller för hela sällskapet (ingen begränsning på antal personer i sällskapet).

OBS! Visa Barnsemesterkortet direkt när du betalar i entrén och berätta att du vill utnyttja förmånen. Det går inte att komma i efterhand och visa upp kortet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se