Öland
Annons
Reseberättelse:

Öland

(Sverige, småland, Färjestaden, Ölandsdjurpark )

Den 5-7 juni i år åkte vi till Öland för att besöka Ölands djurpark. Vi hade hoppats på bra väder som vi hade helgen innan. Barnen hade sett fram emot den nya attraktionen "Piratön". Nu blev de inte så lyckat med vädret, inget badväder. Men vi hade det bra ändå.

Fredagen började med regnskurar när vi skulle åka, vi tog en sväng till "Långe Jan" men de var meningslöst att gå upp då man inte såg något, barnen tycket däremot att de var spännande med alla lösa kor som fanns strax innan man kom fram till Ölands södra udde.

Lördagen däremot började bra med strålande solsken och 15 grader varmt, lite blåsigt men rätt okej. Vi såg många olika djur och det var kul för barnen att de fick gå in och klappa djuren, förutom att de fanns en godisautomat där man kunde köpa lite mat till djuren som man kunde mata dem med. När vi matat färdigt djuren trodde de fortfarande att de skulle få mat och var väldigt ivriga och hoppade å knuffade  på barnen, så våra barn blev rädda så att vi fick gå ut därifrån. Vi åkte även många karuseller, till och med lilleman tyckte om att åka karuseller. Han blev som en ko på grönbete när vi skulle åka. Bra mat hade de med, det fanns olika rätter att välja på. Maten kostade mycket och dricka ingick inte i priset. Vad gäller attraktionerna så var de bra, det var bara en studsmatta och Piratön som kostade extra, men kunde köpas till en billig slant, annars så ingick allt i entrèbiljetten.

Söndagen tog vi en sväng till natursköna "Stensjöby" en idyll i Småland, nära Oskarshamn. Vi tog med oss lite fika och satt och njöt i solen invid sjön, gick på vägen där Bullerbyn är inspelad. Barnen gillade detta men inte att gå så mycket, så vi tog bilen en bit med.
Jag tycker att vi ändå fick en lyckad helg trots att vädret inte var helt bra, och att barnen blev lite purkna för att de inte kunde bada.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se