Annons
Reseberättelse:

Sala Silvergruva

(Sverige)

Vi  hade turen att bli utsedda till testfamilj i Sala Silvergruva.
Mycket intressant för samtliga i familjen.
Vi gick i två olika turer, vuxna för sig och barnen för sig. Det var under högsäsong. Lite svårt att motivera barnen att ta på fliströjor och gympaskor när det var 25 grader utomhus men de var glada när turen var över 1,5 timme senare. Det var ca 3 grader i gruvan 155m ned under markytan.
 
Trots att det bara var våra tre barn anmälda gick Silverjakten ändå. En engagerad och spännande guide i tidsenliga kläder fångade våra barns intresse fullkomligt, (8-10 år.) De fick leta efter ledtrådar om en eventuell skatt som fanns kvar i gruvan sedan länge tillbaka...
 
På frågan om någonting var mindre bra med vår dag där svarade samtliga barn att de enda tråkiga var att gruvturen var över. De var lite besvikna över att de inte fick se fladdermöss som tydligen bor i hisschaktet men det var nog lite för varmt den dagen...
 
Vår tur, där även andra barn fanns med, var också späckad med information om tider som flytt men även nutida information som att kronpronsessan invigt en sal som numera är döpt efter henne.
 
Det var ett giftemål den dagen. Där kan även det gifta paret övernatta antingen nere i gruvan i ett inrett krypin med värme eller ovan jord om man föredrar det.
 
Det finns ett värdshus som serverar mat och man kan även äta medhavd matsäck på bord som är utställda. Det finns gruvturer som är handikappsanpassade och gott om toaletter. Det fanns tom en bajamaja nere i gruvan. Säkert lite bekvämare än när gruvarbetarna hade en hink där de uträttade sina behov...
 
Personalen som arbetade var mycket kunniga och samtalade med varandra och besökare om olika gruvor och grottor som de själva besökt så deras intresse var genuint.
 
Det går tydligen att ha barnkalas i gruvan också, lite coolt om man bott i närheten...

 
Vi kan varmt rekomendera Sala Silvergruva till andra familjer.
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se