Testfamilj på Gröna Lund
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Gröna Lund

(Sveriga, Södermanland, Stockholm, Gröna Lund)

Jonglörer cyklar runt i parken

Radiobilarna

Akrobater på stora scenen

Vi hade turen att bli testfamilj på Gröna Lund så en söndag i juli tog vi bilen in till Stockholm. Vi hittade lätt en parkering på en tvärgata innan man kör över Djurgårdsbron. På helger är det gratis att parkera där. Efter en promenad på 10 minuter var vi framme vid entrén och fick stå i kö ett litet tag eftersom portarna inte öppnade förrän klockan 11.

Våra barn 12 och 13 år hade ju läst om den nya Berg och Dalbanan Insane och sprang dit när det öppnade. Min man och jag gick i promenadtakt och tittade på karusellerna som är i början när man kommer in på Gröna Lund. Där fanns det samlat karuseller för de mindre barnen och även restaurang, café och snabbmat.

Vi fortsatte sedan uppför en trappa och ner på andra sidan där det finns karuseller för äldre barn och vuxna. När vi kom till Insane där barnen var hade de redan hunnit åka den ett par gånger och tyckte mycket om den.

Jag gick runt och tittade och de personer som stod i olika stånd som chokladhjulet, bollkastning mm. var väldigt trevliga och pratade gärna med de som gick förbi. Jag ställde  frågor på olika ställen och blev alltid väl bemött.

Vi gick sedan och åkte alla karuseller som fanns och gick även in i Lustiga Huset vilket är en upplevelse när golvet sluttar så man knappt kan gå och snurrande hjul att gå igenom.

Om man inte har höjdskräck rekommenderar jag Fritt Fall. Det är ett 80 meter högt torn som man åker uppför och det är en underbar utsikt. Det värsta är när man släpps ner där uppifrån och det bara tar några sekunder. Jag blundade och skrek men barnen älskade det så de åkte den nio gånger. Som tur var så hann vi åka karusellerna många gånger innan det blev mycket folk runt 14-tiden. Då blev det långa köer till det mesta och det förtar lite av det roliga.

Vi tittade på ett fantastiskt uppträdande av akrobatiska kineser på stora scenen och även ett roligt trollerinummer av Tobbe Trollkarl på dansbanan.

Under dagen var det många olika människor som gick på höga styltor och cyklade på höga cyklar.

När vi skulle äta mat fanns det flera hamburger- och korvställen och vi hittade ett med lite folk så det gick fort att få maten. Det finns bord på flera ställen där man kan äta, (även medhavd matsäck). Om de är upptagna finns det gott om stolar. En meny kostade ca: 60 kronor. I glasskiosken fanns det både mjukglass, kulglass och några pinnar att välja på.

Gröna Lund är ett ganska litet nöjesfält men har många kuruseller för olika åldrar. Det ligger väldigt vackert vid havet och man kan se flera färjor och småbåtar. Det är rent och fint och det städas under hela dagen. Toaletter finns det på flera ställen, men när det är mycket folk är det köer som gäller.

Vi hade en trevlig dag och alla var nöjda när vi åkte hem vid 18-tiden. Vi hade nog varit kvar längre än vi var om det varit mindre folk och kortare köer till attraktionerna.

 

Vi åkte faktiskt in en tisdag också för att se om det var mindre köer, men det var mer folk då redan klockan 11.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se