Annons
Reseberättelse:

På luffen med familjen mamma pappa och 3 barn

(Sverige, Gotland, Visby, Stockholm, Medeltidsveckan, Kneippbyn)

Uppstigning kl 05. Pga obefintlig anslutning till tåget var vi tvugna ta bilen de första 15 km t Mora. Sedan tåg 3h 50min t. Sthlm.  Flygbuss t Bromma. Efter god lunch i Italiensk stil klev vi ombord på planet. Maken "åkte fast" i säkerhetskontrollen för innehav av öppnad messmörsburk som stuvats i handbagaget efter tågfrukosten. Sågs som potentiellt terrorverktyg! Däremot missades min sax som obetänksamt stoppats i handväskan. Ja världen är inte lätt att förstå sig på. -Jo visst märktes det att vi alla var trötta! Stor taxi till Kneippbyn. Kl.14 fick vi nycklarna till vårt krypin - B&B. Hade sedan 4 underbara heldagar på medeltidsveckan varvat med sommar och vattenland. Bra bussförbindelse till o från Kneippbyn. Härlig atmosfär, många upplevelser o intressanta människor i Visby. Fyndade lerkrus. Deltog i parad genom staden -alla åldrar! från baby i bärsele till rullator o permobilbrukare. 10-åringen stötte på sin TV-idol, en tvättäkta fakir! Lycka! Bjöds på gratisbiljett till kvällens föreställning! Gästabudet på torget avslutade veckan. Bordsgrannar med ungt australiensiskt par på jakt efter vikingar och heavy metalmusik. Fick bära sovande 4-åring till bussen. Barnen hade velat stanna men dags för återresa med färja och buss till Sthlm. Avslutningsvis 2 nätter Coop hotellerbj. där. Besökte Skansen, Titanicutst. musikmuseum och ffa spårvagn t-bana rulltrappor - allt som "lantisbarn" inte har till vardags. Vid museibesöken delade vi på oss efter intresse. Bra också att få vara ensam med bara pappa t.ex. efter 1v i familjeflock! Tåg tillbaka och bilen hem till Orsa igen! Helt klart Gotland nästa år igen - det här var bara en försmak av ön inser vi och Stockholm hägrar alltid...

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se