Legoland på sensommaren
Annons
Reseberättelse:

Legoland på sensommaren

(Danmark, Billund, Legoland)

Ladda kanonerna! Fiende på barbord & styrbord

En sista tuff backe i Viking River Splash

En nöjd testfamilj efter en heldag

Hade redan 3 veckor inplanerade (med ett hemligt strandbröllop lurande i vassen) i den södra delen av vårt vackra land. Men som lyckliga testvinnare lyckades vi efter lite trixande fixa en extra vecka.
Har alltid velat åka till Legoland men aldrig kommit så långt. Så här skulle det testas!
 
Eftersom vi startade från Halmstad och efteråt skulle till Göteborg, så tog vi Helsingborg - Helsingör dit och Grenå - Varberg hem. Chauffören gillade Grenå - Varberg bäst. Den färjan tar drygt 4 timmar. Den från Helsingborg, 20 minuter. Så det är bara att välja, tid på vägarna (vilka är toppenfina i Danmark) eller tid på vattnet, där man kan röra sig lite som man vill. Äta, leka, shoppa eller titta på bio. Alternativt jaga barn som tröttnar på aktiviteter snabbt. I bilen sitter dom i alla fall fast...

I Danmark bodde vi på Best Western Hotel Kronprinds Frederik i Frederica. Verkligen att rekommendera. Stort och rymligt rum, inget problem att få en extra bädd till lilleman. Vilket inte alls ingick. Hade också fritt inträde till vattenparken bredvid hotellet.
 
Det var ca 5 mil till Legoland. Fina vägar och inga problem att hitta. Eftersom vi var där den 24 augusti var det inte mycket folk. Men det byggdes ändå på under dagen, så Quick Passen kom väl till användning. Dom bokar man på datorn innan man åker dit, finns på Legolands hemsida, skriver ut och tar med.
Med ett Quick pass kliver du i princip före hela kön och har bara att hoppa i den valda karusellen. Finns till 7 aktiviteter.

På Legoland finns mängder av åkattraktioner, ett litet vattenland, 4D biograf mm. Fullt jämförbart med andra stora nöjesfält. Skillnaden är den lugna, mysiga atmosfären. Inget discodunk eller annat oväsen. Väldigt lekfull, tillmötesgående och aktiv personal. Spelade ingen roll hur mycket vi provocerade dom. Allt fixades i ett nafs. Och dom fantastiska lego-konstruktionerna. Förutom den berömda och mycket imponerande minivärlden (fick t.o.m våra aktiva barn att stanna upp i en timme) finns det uppbyggt fantasifulla figurer längsmed och vid alla karuseller. Det hittar du bara där. Men för dom som är ute efter värstingåk blir det en grym besvikelse. Perfekt för oss med mindre barn, dom älskade det. Men vill du plocka poäng hos tonåringen passar nog Liseberg eller Gröna Lund bättre.
 
Några bakslag blev det dock för oss också. En besviken 6-åring på 119 cm blev stoppad vid X-treme Racers med 120 cm gräns. Där var det fram med förstoringsglaset. Och vid den stora snackisen i Legoland, Trafikskolan, föll dom ju på åldersgränsen, som är 7 år. Som tur är var dom ju lyckligt ovetande om den.
 
Att hitta platser där man kunde sitta och äta egen medhavd mat var inga problem. Vi hade med oss egna vattenflaskor + en liten saftflaska att blanda till. Så dryck hade vi hela dagen. Matutbudet var varierat och helt okej. Priserna låg i linje med liknande nöjesparker. Med skillnaden att den svenska kronan står väldigt lågt i kurs just nu då.
 
När alla fick välja varsin favorit blev utslaget:
Power Builder, pappas (och troligtvis tonåringarnas)
Jungle Racers, mammas (som stod högt i kurs hos alla)
Viking River Splash, Toves, 6 år (Simon var för kort för att få åka)
Draken, Simons, 5 år (Tove hann inte åka den och var grymt sur över det)
Piratbåtar, Lukas 2 år (både rolig & spännande i grottan)
Pirate Splash Battle, allas (ta den sist eller ha ombyte. Du blir dyngsur)
 
Nu fanns det mycket som vi missade och inte ens hann se att det fanns. En dag är på tok för lite för en småbarnsfamilj. Men det vi hann se och göra gillade vi skarpt. Med viss tvekan till Atlantis, som var vackert, men tog upp alldeles för mycket av vår dyrbara tid.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se