Funäsdalen på skoter
Annons
Reseberättelse:

Funäsdalen på skoter

(Sverige, Härjedalen)

En hamburgare smakar aldrig godare än uppe på fjället.

Det ska börjas i tid.

Uppe på fjällen finns matställen och våffelstugor om man blir sugen.

Med bilen fullpackad och skotrarna på släpet gick resan denna gång till min skotergalna makes sagoland, Funäsdalen. Om man inte åker under den absoluta toppsäsongen, typ sport- och påsklov, finns mängder med privata stugor att hyra till ett vettigt pris. Och är man inte där för skidåkningen så ökar alternativen yttligare.
Vi hittade en mysig liten stuga i Flon, bredvid Bruksvallarna, som passade våra behov perfekt. Och någon snöbrist behöver man knappast oroa sig för i Funäsdalen.
Sen var det ju det här med skotern då. Min make har åkt i många år och är oftast ute och "leker" med sitt "gäng". Men varje år har han tjatat på mig att prova. För ska man åka ut med hela familjen, vi är 5 st + hund, så måste man ha 2 skotrar. Dvs 2 förare. Men jag hade hittills lyckats ducka varje gång. Harig som man är.
Men nu var det alltså dags. Och efter en nervös och hackig början kom jag snart på att det är ju otroligt roligt! Och inte alls svårt heller. Bara att gasa och bromsa i princip. Och undvika att köra in i nåt träd då...
Och vilken frihet! Vi hade långa utflykter varje dag med stopp för att grilla hamburgare och korv mitt ute i ingenmansland. Eller åka stjärtlapp i nån häftig backe. En fikapaus var ju också populärt. Eller varför inte bara sätta sig i lä och mysa i solen en stund? Barnen träffade på nya kompisar och hade inga problem att somna på kvällarna. Dom fullkomligt älskade pappas sagoland.
Kommer absolut bli en återkommande tradition.
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se