Del 4: Resa med barn i Thailand – hur enkelt som helst!
Annons
Reseberättelse:

Del 4: Resa med barn i Thailand – hur enkelt som helst!

(Thailand, Koh Chang, Klong Prao beach, Koh Chang, Klong Prao beach)

Del 4 – Koh Chang, Klong Prao beach

 

Klong prao är lugnare. Hotellen sträcker sig ner mot vattnetmen det är inte många solstolar på stränderna alls. Lugnt och skönt med härligagungor att svinga sig i ut över vattnet. Kristallklart vatten som knapptsvalkade. Poolen var kallare. Här trivdes vi bra trots att ett par av oss blevdåliga. Min son fick rejäl magsjuka och min väninnan frös och mådde dåligt enkväll och natt. Fast jag måste säga att vi klarade oss otroligt bra ändå. Minväninna och hennes barn hade druckit Dukoral för att minska risken men de hadeinte vi. Två av dem fick känningar och två av oss. Så risken är nog ungefärlika stor/liten att bli dålig med eller utan Dukoral.

 

Vi fortsatte att ha kontakt med vår thailändske vän James,han skulle nämligen hjälpa oss att ordna transport och boende i Bangkok. Hankom förbi vårt hotell några kvällar och pratade, vi erbjöd oss att åka tillhans kontor i White Sand beach men tyckte det skulle bli för dyrt för oss såhan kom till oss. En av kvällarna var det Loi Kratong, vattnets skyddsande somfiras i okt-nov vid fullmåne. Då sätter man ut en liten blomsterprydd flottemed ljus och rökelse på vattnet. Man gör det tillsammans med sin älskade ellerfamiljen och man önskar om att något dåligt ska försvinna eller att något skabli bra. Vi fick varsin (familjevis) sådan av James. Det var verkligen entrevlig gest. Han hade dessutom ordnat bil, bokat delfinshow och boende iBangkok och själv lagt ut pengar för oss. Snacka om att lita på folk. Vill niha en kontakt på Koh Chang så förmedlar jag gärna adress till denna trevliga,thailändska man. Hör bara av er.

 

Sista kvällen i Klong Prao var lite vemodig. Nu var det slutpå strandlivet och vi skulle ställa siktet mot storstaden Bangkok och shoppa!Morgonen därpå stor minivanen vid receptionen och James var också där för attsäga hejdå och se till att vi kom iväg ordentligt. På vägen till Bangkok skullevi stanna vid en delfinshow och barnen skulle få simma med delfiner. Vi varlite kluvna till simningen, delfiner i fångenskap och så, men kunde helt enkeltinte motstå denna chans. Här hemma i Sverige skulle väl något liknande gå påtusenlappar men här kostade det en hundring per person. Tyvärr fanns det bara 4platser kvar så vi valde att låta barnen simma.

 

Vi hade en tid att passa men färjan blev försenad och snartinsåg vi att vi inte skulle hinna i tid. Men det löste sig såklart. Vi skulleegentligen titta på delfinshow först och sen simma med delfinerna, nu blev dettvärtom, vi hann precis till simningen som tur var! Delfinerna där är interiktigt som de vi är vana vid. Två är grå-rosa och ser faktiskt lite lustigaut. Två andra är helt runda över nosen och var världsbäst på att spruta vatten.Barnen fick ta på sig flytvästar, duscha, klippa naglarna och sen simma med engrupp andra människor. De fick mata, pussa, klappa och ”rida” på delfinerna,dvs hålla i fenan och åka med. Tappade de taget som kom delfinen tillbaka ochhämtade upp dem. En hel timme höll de på och minneskortet blev nästan fullt avall filmning. Delfinshowen efteråt var inte mycket att ha tyvärr. Vi hadekanske uppskattat den mer om vi sett den först, jag vet inte. Kolmården ärbättre!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se