Testfamilj på Havets Hus
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Havets Hus

(Sverige, Bohuslän, Lysekil, Havets Hus)

Vi är en familj på fem personer som fick äran att testa Havets Hus i Lysekil. Familjen består av mamma, pappa, storasyster 12, mellanbror 10 och lillebror 8 år.
Efter en dryg timmes bilresa från Göteborg till Lysekil startade vi dagen med lunchfika på caféet ovanpå Havets Hus. Sedan köptes biljetter till SÄLSAFARIN! Detta är en guidad båttur i Gullmarsfjorden som tar 1,5 timmar. Båten tar oss ut på en tur som låter oss komma ganska nära en stor sälkoloni. Det finns ca 600 sälar i Lysekils skärgård och på vår resa uppskattar jag att vi såg ca 100 stycken! Kul och annorlunda, men dyrt! Vuxen 180:- och barn upp till 14 år 100:-.
Efter en uppfriskande båtfärd var det så dags att bege sig in i själva Havets Hus. Man kommer in i ett gångsystem med akvarier överallt. Dessa innehåller olika vattendjur som lever i vårt svenska vatten. Alla akvarier är i markhöjd och en del sträcker sig upp till taket så alla kan se bra. Fin information på skyltar vid varje akvarie också. När vi gått halvvägs kommer vi fram till den mest populära stationen av alla: Akvariet där barnen kan klappa, känna och ta upp olika krabbor och sjöstjärnor mm. Här stannar killarna länge. Det finns även en utställning om havsmonster, men den passerades ganska fort.
Vandringen genom Havets Hus tog oss ca 2-3 timmar.
Utgången är intill souvenirbutiken där man givetvis måste titta in.
Vi i vår familj tyckte detta var en kul upplevelse, intressant och fint. Ett Universeum i miniatyr.
Ni som åker hit, glöm inte sälsafarin! Kul och annorlunda upplevelse. Speciellt för er som inte är vana vid västkusten.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se