Soligt, Roligt Sommarland!
Annons
Reseberättelse:

Soligt, Roligt Sommarland!

(Sverige, Dalarna, Leksand, Leksand Sommarland)

Vattenlandet.

Vattenlek vid Siljans strand!

Tre barn i åldrarna 2, 6 och 11 samt fyra vuxna åkte från Falun mot Leksand med förväntan om en dag fylld av bad, äventyr och utmaningar av allehanda slag!
Efter att vi parkerat för en kostnad av tjugo kronor, vilket går till det lokala föreningslivet, väntar en kortare promenad och framme vid entrén är köerna långa och täta.

Det går dock snabbt framåt och väntetiden är endast några minuter, med förköpta biljetter via nätet gäller en särskild kassa vilket gör det hela än smidigare.

Efter att den glada tjejen i kassan välkomnat och önskat oss en bra dag stannar vi för att studera kartan och vart vi skall ”slå läger” under dagen.

Är vattenlandet det mest tilltalande är en plats däromkring att föredra, annars går det utmärkt att ta med packningen längs de asfalterade och lättframkomliga gångarna och stanna vid någon av de många rastplatserna längs vägen!

 

Aktiviteterna är många och av varierande slag och enligt vår bedömning lämpar de sig från två år och uppåt och med stigande ålder ökar utbudet och möjligheten att delta i de samma!

Alla aktiviteter är inkluderade i entrépriset men att gräva med hydraulisk skopa kostar en tia.

Vattenlandet är sannolikt mest uppskattat och trots ringlande köer är väntetiden inte särskilt lång, likaså vid karuseller, fyrhjuling och gokartbanorna.

Stora lek/klätterland finns på flera ställen där såväl barn som vuxna är fullt sysselsatta.

Många studsmattor, uppblåsta lekland, linbanor, guldvaskning, klättervägg, hinderbanor, piratbåt, minigolf, trampbåtar, välordnat och roligt bad i Siljan –ja utbudet är stort!

 

Eftersom allt är utomhus spelar vädret en avgörande roll och denna soliga och varma dag lockade minst tretusen besökare men alla fick plats utan trängsel och sura miner.

Vi tog oss gott om tid vid de aktiviteter som främst barnen tilltalades av och eftersom vatten är kul blev det många timmar där.

En ytterligare dag hade varit att föredra för vår del just för att vi inte stressade för att ”hinna mer”, parken är så stor och många roliga aktiviteter lockar!

Ett stort plus är att särskilda rökplatser är markerade med svarta döskalleskyltar och tillhörande fimpkaminer vilket gör att rökare oftast tar denna möjlighet till hänsyn.

Ännu ett plus till parken är säkerhetstänkandet och hjälmar finns för utlåning vid vattenlandet och i Forsen är hjälm obligatorisk.

Helhetsintrycket av underhåll och skötsel av parken är bra men köerna på damtoaletten är väl som på de flesta ställen lång…

 

Förväntningarna hos oss var stor och när dagen var slut kunde vi alla konstatera att de infriats samt givit oss en önskan om ett återbesök nästa sommar!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se