Utflykter "på hemmaplan"
Annons
Reseberättelse:

Utflykter "på hemmaplan"

(Sverige, Södermanland, Stockholm, Södertälje, Eskilstuna, Lekslottet, Tekniska Museet, Gröna Lund, Sydpoolen, Parken zoo, Eriksdalsbadet)

Krokodil på Parken zoo

Fantomen-land har blivit Kalle Kunskap-land

Prisvärt och roligt tivoli på Parken zoo

En liten dagbok sista semesterveckan:

Måndag
Vi hade inte besökt Lekslottet i Tullinge på länge och det blev barnens val denna dag. Lekslottet är så där lagom stort, men mina barn på 7 ½ och 5 ½ börjar bli lite för stora. Detta lekland riktar sig till yngre åldrar och de hade inte lika kul som sist vi var där. Svettiga och törstiga var de nöjda efter två timmar och vi åkte till Kungens Kurva för att shoppa.

Tisdag
Då dagen började med regn, inbjöd det till en dag på museum och vi funderade på Historiska, Naturhistoriska eller Tekniska. Valet föll till slut på det sistnämnda. Vi hade inte varit där sedan förra sommaren och då hann vi inte med allt.
Tekniska museet var en favorit för mig som liten och det är fortfarande lockande med alla maskiner. Rymd-delen fascinerar, liksom avdelningen med bilar, flygplan och gruva. Men mest lockar förstås Teknorama, där man kan testa reaktionsförmåga, styrka, balans och spänst på olika sätt.
Vi tog en paus för att luncha i deras restaurang, som får många pluspoäng. God mat (spagetti bolognese för dagen) till rimligt pris, trevliga servitriser som kom ut med maten och härligt och kunna sitta ute då regnet hade avtagit.
Vi spenderade några timmar till på museet, men sedan fick barnen frågan om de orkade med Gröna Lund efter allt detta - och det var ingen tvekan.

Gröna Lund är ett årligt besöksmål, men när det är så mycket folk som det var denna eftermiddag, då är det mycket tålamod och köande. Tveksamt om åkbandet lönade sig. Till kärlekstunneln köade vi i en halvtimma. Attraktionerna uppskattar barnen - när det väl är deras tur. Vi vann några gosedjur men ingen jättechokladkaka denna gång heller. Hamburgarna på restaurang Matvraket, nere vid vattnet, är riktigt goda och prisvärda. Barnen tyckte om deras Chicky sticks.

Onsdag
Barnen längtade efter att bada och eftersom det regnade fick det bli inomhus. Barnen valde ett återbesök på Sydpoolen. Vi hade lika kul som sist och barnen är rörande överens om att detta är det bästa badet. Vi hade tur så att molnen sprack upp och då blåstes hoppborgarna upp utomhus. Kylan gjorde dock att vi snabbt hoppade ner till vågorna igen.

Torsdag
Sol och blå himmel - dags för det årliga besöket på Parken zoo i Eskilstuna. Vi var där halv elva - då ringlade sig köerna långa. Vi tittade på alla de fina djuren och djurungarna som fötts, åt medhavd matsäck, åkte sightseeing-tåget runt i parken och avslutade med tivoli. Köerna var lagom långa till attraktionerna och ett åkband lönade sig trots att vi hade tid att passa så vi kunde inte vara kvar så länge på tivolit. Nästa år tar vi en heldag på Eskilstuna zoo och stannar på tivolit i flera timmar. Vi läste att man kunde bli fadder för djur på zoo för att stödja deras djurfrämjande arbete och det såg vi till att bli när vi väl kommit hem. Olivia är fadder för de afrikanska vildhundarna, Sixten för Leopardsköldpaddan.

Fredag
Bad stod på önskelistan och eftersom det var toppenväder och barnen önskade pool, föll valet på Eriksdalsbadet. Vi hade en toppendag på badet. Vädret gjorde att vi valde bort inomhusbadet och bara badade ute. Annars finns det en möjlighet att bada både ute och inne på detta välskötta bad.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se