Knuthenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Knuthenborg Safaripark

(Danmark, Knuthenborg Safaripark)

söta djur på nära håll.

söta djur på nära håll.

söta djur på nära håll.

Torsdagen den 22/7 åkte vi och min brors familj till Knuthenborgs Safaripark. Totalt har vi fyra barn mellan 2,5 år och 5 år. Parken öppnade kl 10 och då var vi på plats, framförallt för att undvika de värsta köerna till bl.a. tigerburen. Men tyvärr så öppnade inte tigerburen, apburen och vargburen förrän kl. 11. Parken är uppdelad i olika typer av landskap, och på vissa fick man gå ur bilen och klappa djuren, andra fick man stanna i bilen men ändå komma väldigt nära. Första delen man kommer till är Savannen och det är enormt imponerande att köra ut mitt bland giraffer, gaseller och noshörningar. Bara känslan av att en noshörning står fem meter bort och stirrar på bilen är inget man känner varje dag. Hur stor är egentligen en giraff? STOR när den sticker in sitt huvud i bilen i alla fall. Vår första kö vi ställde oss i var till tigerburen. Vi stod i kö i ca. 40 minuter, vilket låter mycket för små barn men vi passade på att ta en fika. Väl inne hos tigrarna gäller det att ha lite tur så de syns lite bättre, men oavsett vad så är det väldigt intressant. Efter tigrarna var det dags för apturen. Aporna besöker man genom att åka i en täckt vagn bakom en traktor, funderar fortfarande på hur ens bil skulle ha sett ut om man fått köra in till dem ? Lite apgodis får man också av personalen som man kan mata aporna med. Aporna blir helt galna och hoppar upp och klättrar på vagnen. Barnen älskade apturen och de skrek av förtjusning när aporna klättrade en halvmeter bort. Våra barn älskar djur och ville klappa ALLA som man fick klappa. Alla tio kameler skulle klappas, samma sak gällde alla ponnyhästar som stod mitt i vägen skulle både matas och klappas. Kändes som minst 50 st. Så det tog ganska lång tid på vissa ställen, men bara att se glädjen i ens barns ögon förgyller ens dag! Barnen hann aldrig bli riktigt rastlösa trots att de fick sitta mycket i bil, då de var så fascinerade av både djur och att de slapp sitta fastspända med bälte. Det enda lite mindre positiva med parken är att det inte finns så mycket mat att handla och definitivt inte till humant pris. Rekommenderar verkligen att ta med matlåda och äta vid några av de många bord och bänkar som finns över hela parken. Varför inte äta vid aporna där giraffer och noshörningar går en liten bit bort bakom ett staket. Tillsist så avslutade vi vistelsen med en stund på den stora lekplatsen, som våra barn verkligen älskade. Hela familjen älskade parken och kommer säkerligen att göra fler besök på Knuthenborgs safari och rekommenderar helt klart ett besök på parken!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se