Aha-upplevelser och många skratt
Annons
Reseberättelse:

Aha-upplevelser och många skratt

(Sverige, Västra Götaland, Borås, Navet)

Klassisk synvilla, se båda figurerna

Så här kan man se ut i IR-kameran

Full fart på testfamiljen

Navet i Borås
http://www.navet.com/

Regel nummer 1 och den enda regeln: Man får inte ha händerna i fickorna!

Det var det första vi fick veta när vi kom in på Navet. Dessförinnan hade vi gjort misstaget att parkera i parkeringshuset bredvid, när vi kunde ha parkerat på Navet. Parkeringshuset kostade oss 36 kronor för en dag och parkering på Navet hade kostat oss 10 kronor.

Med en diger katalog i handen började vi upptäcka Navet och våra fyra timmar var inga problem att fylla. Navet har öppet mellan kl 11 – 16 och vi var de sista att gå ut, utan att ha haft en enda långtråkig stund.

Det var blandat vetenskap på både vardaglig och högre nivå. Lättförståeligt för oss alla, även om vi fick ta en titt i katalogen ibland för att förstå uppgiften och syftet med övningen. Vi var två vuxna och två barn, på 9 och 13 år. Vi kände oss som precis rätt målgrupp, men jag tror att det gör alla som har upptäckarlusten och nyfikenheten kvar. Vi såg besökare från 3-årsålder och vuxna som alla var lika uppslukade av uppgifterna.

Uppgifterna var en blandning av tankeverksamhet och för dem med mycket spring i benen. På enkla och pedagogiska sätt fick man själv pröva för att förstå hur saker och ting fungerar. Personalen var både trevliga och hjälpsamma. När vi såg lite fundersamma ut ko<m de själva fram och förklarade uppgiften. De var även vägledande och visade var det fanns olika saker att hitta på och hur de fungerade.  

Rummen var uppdelade i olika teman; återvinning och resurser, energi, mekano, kroppen, universum, visuellt och matematik. Matematik lät avskräckande för barnen, men det var fullt med kluriga uppgifter som var både tankemödande och roliga. Det fanns massor av material där både barn och vuxna kunde välja efter lynne. Vilket innebar att vi var därinne en lång stund.

Dagen gick jättefort och även om vi var de sista att gå ut kändes det inte som om vi var färdiga. Hade det funnits ett kafé med lite fika och lättare maträtter skulle gästerna kunna vara där inne hela dagen. Ta chansen och åk dit!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se