Dalenium
Annons
Reseberättelse:

Dalenium

(Sverige, Västergötland, Stenstorp/Skövde, Dalenium Science center)

Lilltjejen på Simsjöns badplats.

Glass ätning på torget i Lidköping.

Söndagen den 31/7 åkte vi till Dalenium i Stenstorp. De var soligt och varmt men de var svalt och skönt när vi kom, vi hade valt en bra dag när vi åkte dit eftersom de bara var vi och två-tre familjer till. Vi blev väl mottagna när vi kom och de talade om att de skulle visas en "glass show" senare under dagen och var de nått vi undrade över var de bara att fråga. Först fastnade vi vid ett bord där en boll åkte fram och tillbaka och man fick då inte tänkta, men kunde se på en skärm över bordet om hjärnan arbetade eller vilade. De tyckte vår store som som är 9 år att de var väldigt kul så han tävlade med en annan kille som var där och sedan provade de på att spela ett spel där de själva var med i spelet. Barnen kunde se sig själva på en skärm. Dock var allt inte av intresse där ett rum där man kunde sitta och exprimentera tyckte inte våra barn att de var så kul i, de enda de provade där inne var en reaktions platta, när man släppte den och någon annan skulle ta de så kunde man se vilken reaktionstid den andre som tog den fick. Nästa rum kunde man se rymden och planeter men de lockade heller inte våra barn. Däremot en skogsmaskin med gripklo som kunde flytta stockar fram och tillbaka, tycke vår lillkille som är 4 år var väldigt kul, även att slussa båtar. De två stora barnen killen på 9 och vår tjej som är 6,5 år tyckte om att titta hur man kunde flytta vatten och även såpbubblor var roligt. De provade även en speciell sand som man kunde forma bollar och och andra fina små konstverk med. Skulle man rekommendera detta stället så skulle jag nog säga att barn från 6-7 år har kul och förstå vad man gör där...Vi hade dock väldigt kul med de lilla som våra barn ville prova på och skulle lätt kunnat stanna där längre och lekt, men de blev dock varmt där inne med under eftermiddagen så vi åkte vidare och testade Simsjöns badplats där vi aldrig hade varit förut:-)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se