Annons
Reseberättelse:

Vi vann biljetter till Tivoli...

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli och Titanicutställning)

Snurretoppen

Ännu en rolig grej -

Allas favorit: Rutschebanen med garanterat pirr i magen!

Vi blev jätteglada när vi vann biljetterna till Tivoli och Titanic utställningen och har längtat nästan hela våren efter resan. En vecka in på semestern var det dags…

Vi tog tåget till Köpenhamn och gick direkt in på Tivoli. Vi hade bestämt att vi skulle börja med Titanic medans mest ork fanns kvar. Det var tur att vi gjorde så! Vi vuxna tyckte om utställningen. Den var intressant och det gick lätt att följa mp3 guidningen. Inne i lokalerna var det denna dag mycket varmt och fuktigt, men lagom med folk så vi kunde lätt komma fram till montrarna och titta. Vår 11 åring gick med och lyssnade hela tiden, men tyckte det blev tråkigt efter ett tag.  Vår son som är 7 år gick med, lyssnade och tyckte det var spännande den första tredjedelen av utställningen som i sin helhet var 75 minuter lång, men sen tröttnade han. Utställningen har riktlinjen att man bör vara åtta år och det verkar rimligt.

Efter Titanic åt vi vår medhavda lunch i parken och sedan var det dags för karusellerna! 7 åringen ville åka allt medan 11-åringen var mer försiktig. Vi åkte i flera timmar med bara en kort paus för sockervadd till barnen och glass till oss vuxna. Fram emot kvällen ökade tjatet om att spela på arkadspelen och annat. Vi spenderade en hel del pengar på att försöka vinna diverse ”skräpleksaker” och gosedjur innan vi bestämde oss för att det var dags för mat. Inte lätt visade det sig. Vi har några olika allergier i familjen och det visade sig att det inte gick att få tag på mat ”säker” och ”godkänd” av sjuåringen som är den med flest allergier på någon av restaurangerna med någorlunda rimlig prisnivå (vi försökte faktiskt inte på de lyxigaste). Som tur var hade vi inte ätit upp all lunch mat utan barnen fick äta resterna av den medan vi föräldrar, som har lite lättare för att hitta mat vi kan äta, hittade en restaurang med bra koll på matens innehåll och tillagningssätt (Woodhouse Burgerbar). Efter maten åkte vi den gamla berg o dalbanan minst tio gånger innan vi tog tåget hem igen.

Här kommer barnens tankar om Tivolidagen och vilka karuseller som var bäst.

11-åringens bästa attraktioner:  berg o dal banan (rutschebanen) , lustiga huset (skärsilden), minen, sjörövar skeppen (galejen)  och radio bilarna och spelen.

Dagen var kul men några negativa saker var: Titanic utställningen i början lät det intressant men med över 40 kapitel var det väldigt jobbigt att gå runt och höra vilka som dog, vem som byggde  osv.

Maten var också en besvikelse för mig,

7- åringens bästa attraktioner: snurrorna (snurretoppen), stora berg o dal banan (Odinexpressen) ,berg o dal banan (rutschebanen), sjörövar skeppet (galejen), radio bilarna

Jag tyckte det var kul men det var synd att jag inte var tillräckligt lång för vissa saker som jag ville åka (man skulle vara 140cm).

Av: ()

Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per familj på SEA LIFE Helsinki
75 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
20% rabatt på entrén på Jump Örebro
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Borås Djurpark
Västergötland
Nordens Ark
Bohuslän
Orsa Grönklitt
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies