Annons
Reseberättelse:

Sommardag pa Skansenakvariet

(Sverige, Södermanland, Stockholm, Skansen Akvariet)

Sara vid ett akverie

Sofia vid klapphörnan

Krokodiler

Akvariet – Skansen den 2:a Augusti

 

Jag och mina 3 barn bor i södra Spanien vid Atlantkusten och blev jätte glada när Barnsemester erbjöd oss att vara testfamilj nu när vi ända hade tänkt att besöka Stockholm.

Vi gick en tisdag i början av Augusti, en fantstisk sommardag med sol och värme. Akvariet ligger nära stora ingangen och I receptionen fanns en trevlig tjej och tog betalt för det är en extra avgift för att ga in pa akvariet förutom Skansenbiljetten.

Väl inne ser man först en stor glasbur med bla. de berömda silkes aporna som har fötts pa Akvariet.

Sen gar man igen en stor inhägnad där lemurer rör sig fritt, dom kan komma fram och röra dig men du far inte röra dom. Otroligt intressant.

Du far ocksa se pa nära hall hur babianer lever i en stor bur med glasvägg, dom verkar ha en behagligt liv med diverse leksaker bla. en Jeep.

Det finns ocksa en regnskog uppbyggd som du far ga igenom inna du kommer in till själva akvariet med giftiga ormar, spindlar, skorpioner, insekter och smakryp. Olika akvarier med tom. hajar, rockor och sköldpaddor finns

Mina barn är 6, 10 och 13 ar gamla och hade verkligen en toppendag, det dom uppskattade allra mest var “klapp hörnan” där dom fick röra vid en livs levande spindel och orm.

Akvariet är en upplevelse för hela familjen men kanse mer för barn fran 5 ar och uppat. Det är inte sa stort och tar max. en time att ga igenom och uppleva allt. Det känns rent och fint och du har möjlighet att tvätta händerna efterat. Barnvagnar lämnas utanför eftersom trapper och smala stigar bitvis.

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se