Första besöket på Furuviksparken
Annons
Reseberättelse:

Första besöket på Furuviksparken

(Sverige, Gästrikland, Gävle, Furuviksparken)

Jag och en väninna och våra respektive barn i åldrarna 5, 6, 8 och 13 år besökte Furuviksparken torsdagen den 4 augusti i år. (2011) Det var första besöket för oss alla och som alltid när man besöker ett nytt nöjesfält är det viktigt att snabbt försöka skapa sig en överblick för att planera in vilka aktiviteter man vill hinna med. Furuviksparken innehåller flera olika delar; djurpark, tivoli, vattenland samt äventyrsö, och vi var lite oroliga att inte hinna med allt under en och samma dag. Med hjälp av infotavlor inne på området samt broschyr innehållande karta över parken (som vi fick i biljettkassan) var det dock lätt att staka ut en lämplig rutt.

 

Trots strålande solsken vilket lockade mängder av besökare upplevde vi inte några negativa aspekter av den stora folkmängden. Besökarna verkade portionera ut sig jämnt fördelat över de olika områdena och det var sällan eller aldrig kö till olika attraktioner någonstans. På en dag hann vi med en rundtur i djurparken, (plus en avstickare ut till äventyrsön där Wild Kids spelas in), några timmars bad på poolområdet och en ordentlig omgång inne på tivolit där barnen åkte fler karuseller än de vanligtvis hinner med under en och samma dag på vår stora nöjespark hemma i Göteborg. Stor lycka med andra ord! Barnen njöt av att slippa stå i kö inför åkturerna- det var bara att hoppa direkt på karusellen. Attraktionerna på tivolit passade våra yngre barn utmärkt medan trettonåringen däremot hade önskat sig något lite mer fartfyllt om hon hade fått välja.

 

För att kunna spendera så många timmar som möjligt på Furuviksparken valde vi att bo på campingen som ligger i direkt anslutning till parkområdet. Perfekt med gångavstånd till sängen efter en lång dag med mycket fart och fläkt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se