Överraskande roligt!
Annons
Reseberättelse:

Överraskande roligt!

(Sverige, Västra Götaland, Stenstorp, Dalénium – Science Center)

Optiska synvillor.

Vilken väg skall kulan åka?

Hur fungerar luftballongen egentligen?

Jag åkte dit med en negativ inställning och önskade att vi hade skickat tillbaka vinst-biljetterna med en gång. Tack och lov att vi behöll dem säger jag nu! Både vi och barnen hade en underbar stund där, och vi lärde oss mycket nytt allihop. Tonåringen hoppade av, så vi åkte dit med två 4-åringar. De är i bästa upptäckaråldern och sprang som yra höns för att hinna med allt. När de sedan började lugna ner sig, så fastnade de länge i ”vattenrummet”. Det var jättekul att själv föra båtar genom vattenslussar, och att dra i snören så att vatten sprutade/rann/droppade. Det bästa med hela Dalenium är att man som förälder inte behöver oroa sig för att barnen skall lyckas ha sönder något. Allt är robust byggt! Barnen får banka, dra, knuffa, bygga hur mycket som helst. Personalen var närvarande och delade gärna med sig utav sin kunskap. Det spelade ingen roll om det var en 4- eller 55-åring. Att förmedla vetande och upptäckarlusta var deras grej, och de gjorde det med lugn och respekt. Vi hade turen att det endast var ca 7 familjer där samtidigt som oss under de två timmar vi spenderade här. Jag tror att det kan bli väldigt trångt och en hög ljudvolym om det är fullt av folk. Mina små 4-åringar hittade sin nivå på vad de ville lära, och vi föräldrar tog till oss en annan dimension. Med andra ord så kan alla åldrar ha kul med samma ”verktyg” eftersom man själv bestämmer vilken aspekt som intresserar en. Vi hade kunnat vara kvar många timmar till, men eftersom det inte fanns några bekväma sittplatser för oss vuxna, så åkte vi innan barnen var ”färdiga”. Det finns några bord och stolar där man i mån av plats får sitta och äta medhavd mat. Det finns micro att värma mat i, och man säljer Pan-pizza som kan värmas i dessa. Det kändes väl genomtänkt med att barnfamiljer skall kunna värma mat istället för bara chokladbollar och kanelsnäckor. Trots detta önskar jag för framtiden att man skall erbjuda gluten-, mjölkprotein- och laktosfria livsmedel till försäljning i kaféet. Idas bästa var Månsanden som nästan var som deg. Theos roligaste grej var lufttrumman som han fick banka luft så att plastbanden två meter bort rörde på sig. Mammas favorit var elektroderna som läste av hur stilla jag kunde hålla mina tankar. Pappas favvis var hela Matte-rummet!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se