Hyra hus i Orlando - hotellsemester släng dig i väggen!
Annons
Reseberättelse:

Hyra hus i Orlando - hotellsemester släng dig i väggen!

(USA, Florida, Orlando, Disney World, Kennedy Space Center NASA, Cocoa Beach)

NHL-slutspel

Safari - Animal Kingdom

Toy Story - Epcot

På påsklovet 2011 hyrde vi ett hus i Florida, strax utanför Orlando. Huset hittade vi genom homeaway.com och det är verkligen något som vi rekommenderar. Hotellsemester - släng dig i väggen! 
 
Vårt värdpar (=husägare) fanns i Storbritannien, men via mail kommunicerade vi ofta. Vi hade kanske tur, men vårt värdpar var hur hjälpsamma som helst. De skickade oss all information som vi behövde och lite till. De tipsade om sevärdheter, shopping, bästa matställena etc. Mycket värefullt. Eftersom det var första gången vi hyrde ett hus på det här sättet var vi lite nervösa innan, men det fungerade klockrent! En så kallad housemanager fanns alltid anträffbar om det skulle vara något problem med huset. Det kändes tryggt.
 
Efter en lång flygning med kort byte i Chicago landade vi i Orlando. Snabbt och smidigt hämtade vi väskor och hyrbil (och självklart GPS) och tog oss de ca 30 minuterna till vårt semesterhus. Huset var verkligen jättehärligt med fyra sovrum (8 bäddar), tre badrum, kök, vardagsrum, ett lekrum, ett spelrum (pingis, airhockey mm)  i garaget och så POOLEN! Barnen var överlyckliga över vår egen pool och hoppade genast i för ett kvällsdopp. Housemanagern hade ordnat så att vi hade bröd, smör, juice, etc för att klara oss den första kvällen/morgonen. Det var bra! Senare på  kvällen/natten anlände också min bror och svägerska som tagit en annan flight. De lyckades inte riktigt hitta rätt bostadsområde trots GPS, så de hela slutade med polisescort till huset....! :)
 
Dag 1: Handlade mat (så roligt!) och åkte in till Orlando/Kissemee för att titta runt och spela minigolf. Det var fantastiskt roligt och inte alls likt de minigolfbanor vi spelat på här hemma i Sverige... Det var verkligen som det man sett på TV och film!
 
Dag 2: Badade i poolen och jacuzzin hela förmiddagen. 35 grader varmt. På eftermiddagen åkte grabbarna till Tampa för att kolla på en slutspelmacth i NHL-hockeyn. Det var en överlycklig hockeytokig 7-åring som kom hem den kvällen! Vi tjejer passade på att shoppa loss på ett köpcentrum med billiga affärer istället. Vi avsultade kvällen med ett restaurangbesök på the Macaroni Grill. God mat och bäst av allt, tyckte 4-åringen, att man fika rita på bordsduken! :)
 
Dag 3: Åkte till Disney Magic Kingdom. Vi köpte en 6-dagarsbiljett med en gång. Hade vi haft mer tid på oss hade vi kunnat köpa för flera dagar. Det är de första dagarna som kostar mest. Biljetten gäller i flera parker. Det var mycket varmt och mycket folk överallt. Till vissa åkattraktioner var det lång kö (45 minuter). Träffade flera Disney-figurer och åkte tekoppar, sagotåg, berg-och dalbanor mm. Efter 5 timmar var vi mer än nöjda med att åka hem till poolen igen! Avslutade kvällen med lite grillning och NHL-hockey på TV.
 
Dag 4: Åkte tillbaka till Magic Kingdom igen. Idag visste vi lite mer vad det var vi skulle satsa på att åka, och idag hann vi också med den mysiga flodbåten. 3 timmar räckte för oss i dag i hettan! Hela familjen satt ute länge på kvällen och lyssnade på grodorna som kväkte nere vid den lilla sjön bakom huset.
 
Dag 5: Shopping, restaurangbesök på ett Steakhouse (ett måste enligt min bror) och slappa vid poolen var det som gällde för dagen. Lekte lite i lekparken som fanns i villaområdet (som för övrigt var mycket prydligt och kändes säkert). På kvällen åskade det som bara den. Vi satt på vår uteplats och tittade på blixtarna. Mysigt!
 
Dag 6: Åkte bil i ca en timme för att komma till Cocoa Beach. Besökte Ron Jon.s Surf shop (en upplevelse) och gick sedan ner till stranden. Dagen till är var det packat med folk eftersom rymdfärja Endeavor skulle skjutas upp på eftermiddagen. Sent om sider ställdes det tyvärr in pga tekiska fel. Vi fick nöja oss med sol och bad på en härlig strand!
 
Dag 7: Åkte till Disneys Animal Kingdom. En något mindre Disneypark, men supermysig, och med betydligt kortare köer. Barnen älskade safarin och den kan verkligen rekommederas. Det var en häftig upplevelse att åka ut på savannen och se giraffer komma springandes. Inte alls likt kolmården om någon undrar... Musikalen Lejon Kungen var också väldigt bra. 3D filmen A Bugs Life var rolig enligt 7-åringen, men för läskig för 4-åringen, som tyckte att det var för mörkt. 4 timmar var ungefär vad vi orkade även i denna park i värmen.
 
Dag 8: Åkte tillbaka ut mot kusten för att besöka NASA och Kennedy Space Center. Det var spännande att se rymdfärjan på så nära håll och få veta mer om historien kring rymdfärder och månlandningen. 7-åringen tyckte att det här var minst lika bra som hockey-matchen! Vi avslutade besökt med att äta konstig rymdglass... På hemvägen stannade vi vid Florida Mall för att shoppa lite.
 
Dag 9: Epcot stod på schemat idag. I mitt tycke var det här kanske den roligaste parken. I den stora globen åkte vi på en resa genom tiden, och det här älskade barnen, som ville åka igen. I mitten av parken fanns ett ställe där man fick dricka "coca-cola" från hela världen alldeles gratis. Det tyckte barnen var jätteroligt, så hit kom vi tillbaks emellanåt för att svalka oss. Vi stannade i lagoma 3 timmar och bestämde oss för att komma tillbaka nästa dag istället. Vi avslutade dagen med shopping och besök på restaurangen IHOP. Mums!
 
Dag 10: Sista dagen och ett besök på Epcot igen. Pappan i familjen provade på att åka Segway, vilket var en dröm som gick i uppfyllelse för honom. Dagens höjdpunkt var ändå vår "resa till Mars". Trodde att det skulle vara för läskigt för 4-åringen, men hon älskade det, liksom vi andra i familjen! Det är något vi pratar om än idag. Efter några timmar åkte vi nöja tillbaks till vårt hus.
 
Så var ännu en fantastisk semester slut. Vi badade i poolen en sista gång, bokstavligt talat TRYCKTE ner våra saker i resväskorna (vi lyckades stänga dem, puh!) och sa till varandra att "det här måste vi göra om snart igen"!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se