Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Skansen och Skansen-Akvariet

(Sverige, Stockholm, Skansen och Skansen-Akvariet)

Lemurhög

Nakenråtta

Ormklappning

En härlig sensommardag i september styrde vi kosan mot Stockholm för att tillbringa en heldag på Skansen och Skansen-Akvariet. Äldsta grabben (17 år) valde att stanna hemma då han nyligen varit där med tjejen, men vi hade med oss tre barn på 5, 7 och 12 år. Vi hade flera gånger före avresan besökt Skansens hemsida och barnen var mest nyfikna på nakenråttorna, som de tyckte såg skitläskiga ut.

Eftersom vi bor ca 20 mil söder om Stockholm och bestämt oss för att inte bo över i Stockholm denna gången, valde vi att göra hela resan till en spännande utflykt för barnen. Vi parkerade därför bilen i Skärholmen, för att därifrån ta tunnelbana till Slussen, där vi gick av och bytte till Djurgårdsfärjan.

Väl framme på Djurgården hade barnen jättebråttom till Skansen. Där hann vi inte mer än in förrän vi såg en herre som matade "vilda" (fast kanske mer halvtama) ekorrar. De åt ur hans hand och kom när han visslade på dem och barnen var helt fascinerade.

När vi väl lyckades få barnen att gå vidare följde vi kartan över Skansen för att inte missa något djur. De tyckte det var kul att se älgar, lodjur och sälar på riktigt nära håll, men den största showen stod brunbjörnarna för. De busade för fullt, innan de satte sig i vattnet och tog det lugnt. Klapphörnan var också populär, där barnen fick komma in och klappa getterna. De var dock besvikna att kaninerna var inhägnade så de inte kunde klappa dem.

Vi besökte den dockteater som visades ett par gånger under dagen. Den handlade om var man ska slänga vilka sopor (källsortering) och de minsta barnen tyckte den var jättebra. Yngsta dottern fick även vara med och assistera mannen med dockorna, vilket hon tyckte var jättekul.

Vi hade packat matsäck för att stanna och äta på väg till Stockholm, men då ingen var intresserad av att stanna för att äta på vägen, fick den nu istället bli lunch på Skansen. Vi satt utomhus och åt i det härliga vädret, bland påfåglar som sprang omkring och blev tillkastade mat av folk.

Förutom djur och dockteater fanns en hel del annat kul att göra denna dag. Barnen fick försöka lära sig att gå på styltor. Skansen hade personal på plats som hjälpte till. Det var också ansiktsmålning med skogstema. Olivia valde en fjäril och Ludwig en groda, men äldsta tjejen valde att stå över.

När vi kände oss mätta på Skansen gick vi vidare till Skansen-akvariet, för att titta på mängder av ormar, grodor, apor, sengångare, krokodiler och annat. Lemurerna kom så nära att vi hade kunnat klappa dem, men det fanns personal på plats som såg till att ingen rörde djuren. Nakenråttorna blev dagens höjdpunkt, då de både såg lustiga ut och betedde sig väldigt konstigt. Vi hade svårt att slita oss från dem för att gå vidare.

Innan vi gick ut från Skansen-akvariet fick barnen klappa en spindel och en orm, vilket gjordes med skräckblandad förtjusning.

Vi är alla helnöjda med vår toppendag på Skansen och vi tycker nog att Skansen bör passa alla åldrar.

Av: ()

Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se