Smurfkryssning med Viking Line
Annons
Reseberättelse:

Smurfkryssning med Viking Line

(Ålands hav, Cinderella barnkryssning)

Småsmurfar

Fiskdamm

Smurfkram

Barnen ville så gärna att vi skulle hitta på något på höstlovet, men vi hade inte så många dagar att spela på och kände oss lite begränsade. Vi kom på att det var länge sedan vi varit på kryssning med barnen och började därför kolla rederiernas hemsidor. Vi fastnade för Viking Lines smurftema, då det var väldigt mycket smurf hemma sedan vi sett filmen på bio. En dygnskryssning med Cinderella. Jag bokade resan och några dagar senare tog vi bilen upp till Stadsgården i Stockholm - jag, maken och de tre minsta barnen; 5, 7 och 12 år gamla.

På en del tidigare kryssningar har vi valt att ta anslutningsbussen till färjan. Vi tycker inte att det funkat bra alls med barnen, då det blir så otroligt lång restid. Bussen går flera timmar tidigare än vad vi själva skulle åkt, eftersom den stannar och tar upp folk på flera ställen på vägen till Stockholm och sedan dessutom gör ett längre uppehåll på någon rastplats (typ Nyköpingsbro). Väl framme vid båten ska man sedan stå i lång incheckningskö, för att sedan fortsätta vänta länge innan man får gå ombord på båten. Det brukar bli jobbigt för barnen.

Med egen bil är det supersmidigt att köra fram tilll incheckningen och sedan vänta en kort stund innan man får köra ombord. Det kostar bara någon hundring att ta med bilen ombord och man slipper släpa packningen längre än från bilen till hytten.

Väl ombord på båten började vi granska hytten och bläddra i tax free-kataloger innan det var dags för middag. Vi hade förbokat buffén, då barnen brukar uppskatta att själva få gå och plocka sin mat. Och dessertbordet brukar gillas mest!!

Efter maten letade vi upp barnaktiviteterna. Ombord fanns särskilda kryssningsprogram för barnen där det stod vilka tider aktiviteterna ägde rum. Kvällens aktiviteter bestod av karaoke för barnen, följt av minidisco.

När barnen tröttnat gick vi och la oss. De minsta barnen tyckte det var spännande att sova på båten. De låg skavfötters, då det bara är fyra bäddar i hytterna.

Morgonen började vi med frukostbuffé innan vi gick till barnhörnan. Där kunde barnen leka, måla och pyssla även den tid då det inte var några arrangerade aktiviteter. Vi trodde vi var sena, men det visade sig att vi istället var tidiga, då vi hade snurrat till det med svensk tid och finsk tid...

Smurfen kom och hälsade på barnen som lekte i barnhörnan. Under dagen bjöds det också på dockteater, godisbingo, ansiktsmålning och fiskdamm ombord, innan vi slutligen kom tillbaka till Stockholm.

Barnen var supertrötta och sov gott i bilen hela hemvägen.

Vi tycker att Viking Line har blivit mycket bättre med sina barnkryssningar. Förr åkte vi med Birka ett par gånger. De hade pirattema och barnen fick vara med Sjörövar-Birger i hans grotta. De tyckte det var superroligt! När vi sedan åkte med Viking Line på deras Ville Viking-kryssning blev vi jättebesvikna. Det var alldeles för lite aktiviteter med barnen. Bara någon filmvisning, sen fick barnen måla teckningar och träffa Ville Viking en kort stund. Nu hade de verkligen skärpt till sig. Smurf-kryssningen var otroligt lyckad med mycket aktiviteter för barnen! Faktiskt kanske den bästa barnkryssning vi gjort!? ;)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se