Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Tropikariet

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Tropikariet)

En söndag i januari bestämde vi oss för att åka till Tropikariet med våra 3 barn, tvillingarna på 4 och storebror som är 5.

Det var lätt att hitta dit och det fanns gott om parkeringsplatser.

När vi kom in så gick det smidigt i kassan, och i kapprummet fanns det också gott om plats att hänga sina saker (dock fanns det inga möjligheter att låsa in sakerna).

 

Vi började i källaren med hajrevet som var väldigt fint, inte så stort men med bänkar runt om och information i foldrar så man kunde läsa om de djuren som simmade runt i akvariet.

 

Sen vandrade vi uppåt (totalt 3 våningar). Regnskogen var fin, fast kanske lite läskig för de minsta barnen eftersom det är ganska mörkt där inne.

Lemurerna var roliga tyckte barnen, som tålmodigt stod och väntade på att de skulle sätta sig på huvudet på deJ

Bredvid Lemurerna fanns ett rum där barnen kunde gräva efter dinosaurieben med hjälp av spadar och penslar, det var kul!

Aktivitetsavdelningen var också kul där man kunde väga sig och se vad man väger som för djur. Kunde kanske förbättras ytterligare.

Hos krokodilerna fanns en gång som barnen kunde krypa in i, så kom de upp till krokodilerna, i en glasbur, den fick vi gå tillbaks till flera gångerJ

 

Det fanns också en hörna med mikroskop där man kan titta på olika djur, en halv människokropp i plast, där man kunde ta ut och sätta tillbaks organen.

 

Det finna många toaletter och handsprit lite överallt, vilket är ett klart plus.

En klapp och kramhörna hade varit pricken över i:et , men det såg ut som att det var något på gång…

 

Caféet såg fint ut med djur runtomkring som man kunde titta på, men vår dotter har Celiaki, och det var tyvärr ett dåligt utbud av glutenfria produkter.

 

 

Kan absolut rekommendera ett besök, och jag tycker att man får mycket för prisetJ

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se