Eurodisney Paris
Annons
Reseberättelse:

Eurodisney Paris

(Frankrike, Paris, Eurodisney)

Efter att i många år ”väntat in” rätt ålder på barnen åktevi förra sommaren till Eurodisney utanför Paris. Efter att ha övervägt olikaalternativ(bil, flyg, tåg, bil på tåg) så föll valet på bil fram och tillbaka.Vi valde att övernatta i Holland, såväl på nerresan som på återresan. Våra barnär vana vid många timmar i bil och det var tur, för även om vi bor i Skåne, såär det långt till Paris.

Barnen var 9&11år när vi besökte EuroDisney och det ären bra ålder för besök på Eurodisney. Det kan vara klokt att kolla hur långabarnen måste vara för att åka dom olika attraktionerna. Vid vissa attraktionerär personalen riktigt petiga när det gäller längden på barnen.  Viktigt är att barnen inte är alltför rastlösa-  ett besök på EuroDisney innebärväntan. Där finns massor av folk och man får vänta och stå i kö i principöverallt. Till attraktioner, matställen och toaletter.

Det sammanfattande intrycket består av två delar:attraktionerna och disneymiljön i parken. När det gäller attraktionerna så ärdom - precis som allt annat - Disneypräglade, det är ToyStory, Princess, Nemooch Cars i princip överallt. Jag och yngsta dottern  åkte nog alla attraktioner och dessa är bra,riktigt bra. Men om man jämför med Tivoli, Bakken, Liseberg eller Gröna Lund såär åkattraktionerna i sej inte bättre på Eurodisney. Men Disneymiljön gör detspeciellt.

Den andra delen – Disneymiljön – märks överallt, men den görsej extra påmind på kvällarna, timmarna innan nöjesparken är på väg att stänga.Då går den stora Disneyparaden genom hela nöjesparken och det är svårt att inteimponeras av hur välordnat, och Disneyarrangerat,  allt är. Tusentals, kanske tiotusentals,personer från stora delar av världen står utmed avspärrningarna och applåderarden magnifika paraden, i bakgrunden syns Prinsesslottet.  Det är som på film….

Efter solnedgången avslutas allt med ett magnifikt fyrverkeri.

Vi tillbringade två heldagar på Eurodisney och det kändesganska lagom. Vi valde att bo på ett av Disneyhotellen(Santa Fee). Om vi skullegjort om resan till Paris så hade vi letat efter andra, och mer prisvärda,boendealternativ.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se