RIM, Rømø, Danmark
Annons
Reseberättelse:

RIM, Rømø, Danmark

(Danmark, http://www.regnskoven.dk/)

Förra året när vi var i Danmark gjorde vi en utflykt till underbara Rømø. Det blev starten på denna resa till Danmark. Vi bodde på Rim,  http://www.rim-romo.dk/ som ligger på södra Römö och det fungerade bra. Lägenheterna är privatägda av olika standard och förmedlas genom flera olika bolag så det kan löna sig att jämföra ordentligt.  Tänk på att vissa bolag visar summan för boendet i SEK medan andra visar summan i DKK. Vi hyrde genom Novasol, men det kan vara värt att jämföra  http://www.dansommer.se/ och  http://www.romo-holidays.dk/  också.

På Rim finns det pool både ute och inne lekparker, lekrum och spelhall så barnen kommer inte att ha tråkigt. För den som spelar golf så finns det en golfbana i anslutning till feriecentret.

Römö har en fantastisk strand. Det går inte att göra den rättvis med ord. Den måste het enkelt upplevas. I Lakolk finns ett bilfritt område på stranden och det är bra om man har mindre barn eller bara inte vill sola bland bilarna. På Römö flyger man drake och det finns många att välja bland i butikerna i Lakolk.  

Skulle det inte vara så bra väder att det går bra att vara på stranden alla dagar så finns det massor av skoj för barnen runt Römö. Ribe, Danmarks äldsta stad, har fina museer och en spännande domkyrka. Vi första besöket på ett museum i Ribe så får man ett Ribepass och det ger rabatter till olika utflyktsmål. Då vi hade otur med värdet i år igen hann vi med en hel del.  

http://www.ribesvikinger.dk/Default.aspx    

http://ribevikingecenter.dk/da/forside.aspx            

http://www.vadehavscentret.dk/da/73226-Hjem  

http://www.mandoebussen.dk/

http://www.ribe-domkirke.dk/

Vi bilade ner till Flensburg en dag. Det är riktigt rörig trafik i Flensburg och svårt att hitta parkering, men det gick bra i år igen.  Flensburg är mysigt och väl värt ett besök.  

När vi åkte till Danmark kom vi med färjan från Varberg men vi ville till Skagen så hem åkte vi Fredrikshamn – Göteborg. När vi bilade upp genom Jylland så stannade vi till i Randers regnskog. Det var ett uppskattat besöksmål. Vi gick genom regnskogarna och tittade på djur som vi aldrig sett förut. Räkna med ca 3 timmar i regnskogen.  I år blev det en extra natt på Best western Herman Bang i Fredrikshamn. Jag bokade genom booking.com och det fungerade också bra.

Blir du sugen på att resa till Römö kanske du ska titta på denna sida. Jag tror att det blir en resa för oss hit nästa år. http://www.kommandoergaarden.dk/. Detta tror jag är ett riktigt barnparadis.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se