Annons
Reseberättelse:

Testfamulj Sala silvergruva

(Sverige, Västmanland, Sala, Sala Silvergruva)

Skattjakt

Skattjakt

Stora gruvturen

Sala silvergruva

 

Vår familj bestående av två vuxna och två barn i åldrarna 10 och 7 år har besökt Sala silvergruva. Där testade vi på Stora och lilla gruväventyret. Det stora riktar sig till barn mellan 8-12 år och det lilla till barn mellan 4-8år.

Vår stora tjej och Stefan gick det stora gruvturem som tog ca 60 min. Då fick man åka ner med hiss 60m ner i gruvan. Guiden berättade hur det gick till när man på 1400- talet hittade det första silvret och hurm an sedan bröt ca 3000-4000kg silver /år. Turen var mycket spännande och lärorik. Den avslutades med en skattjakt på ca 20-30min. Barnen fikc var sin skattkarta och fick sedan gå tillsammans med förälderna för att hitta ledtrådar till lösenordet. Fick rätt lösenord belönades man med en skatt.

Vår lilla tjej och jag gick den lilla turen, vilken tog ca 45 min. Vi fick gå 26 m  ner i gruvan. Sarah tyckte att det var roligt att gå där nere och blev mycket intresserand när hon fikc höra om det väsen som sägs synas nere i gruvan, gruvfrun. Vi fick knacka tre gånger i berget så att hon visste att vi var där. Efterföljnade skattjakt var det roligaste av allt tyckte Sarah. Skattjakten tog ca en halvtimma.

 

Vi övernattade i vandrarhemmet som finns på gruvområdet. Ett mysigt gammalt hus som tidigare fungerade som drängstuga när gruvan var igång.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se