Annons
Reseberättelse:

Skåne med Österlen på en vecka

(Sverige, Skåne, Helsingborg, Malmö, Ystad, Tropikariet, Beredskapsmuseet, Busfabriken, Skånes djurpark, Sommarlovsbåten, mm )

Minigolf på Tosselilla

Yacuzzibad

Glimmingehus

I år blev Skåne landskapet vi skulle besöka. På vägen ner stannade vi till i Jönköping för att smaka på Mormor Magdas därproducerade glass. En barndomskamrat till mig har öppnat glassfabriken och jag kan varmt rekommendera den - godare har vi inte smakat!

Vi bodde i en stuga utanför Helsingborg i fyra nätter.

Tropikariet var intressant - man får besöka olika världsdelar och se många olika djur och reptiler.

På Beredskapsmuseet fick vi oss en hel del historia. Vi kunde prova sängarna i baracken, se kanoner och uniformer i välbevarade utrymmen. Mycket intressant!

Pannkaksladan var uppskattad! Där fanns det 18 olika sorters pannkaka, bl.a med coca-colasmak, men också vanliga pannkakor och möjlighet att göra egna crepes. Salladsbuffé därtill. Utanför ladan fanns små djur, en hoppborg och småbilar.

I Busfabriken lekte barnen av sig så att svetten rann.

Vi besökte också Fredriksdals trädgårdar och museum och fick en teatralisk guidning, varav en spelade Carl von Linné.

Vi skulle besöka Vikingatider, eftersom vikingar intresserar oss. Vi har varit på många olika vikingabyar, men ingen så tråkig som denna. Vi var där en kort stund och åkte sedan istället ett antal mil till Skånes djurpark.

Skånes djurpark var fin med många olika nordiska djur. I ösregnet fick vi ta skydd under de månghundraåriga ekarna.

Är man I Malmötrakten på sommaren får man ju inte missa TV-inspelningen av Sommarlovsmorgon. Det blev en tidig morgon när vi lämnade stugan vid Ryd utanför Helsingborg, men det var det värt. 7:30 satt vi bänkade och kunde från bra platser se Kringlan, Joni & C:o in action.

Vi besökte Kunskapstivolit på Malmö museer - kul med teknik och att titta in i en riktig u-båt!

Vidare mot Österlen där vi bodde på ett lyxigt hotell med pool och yacuzzi. Det var uppskattat eftersom kylan hållit oss borta från alla stränder. Två små kattungar fick vi också bekanta oss med under våra två nätter där.

Skånes sommarland, Tosselilla, fick ett besök. Hoppkuddarna och Tarzanskogen uppskattades mest, attraktionerna var sådär och det var för kallt för badlandet.

Vi besökte Glimmingehus. Riddare, medeltid och historia intresserar oss, så det var intressant.

Innan vi lämnade Skåne för vidare färd mot Småland, besökte vi Kiviks musteri. det var intressant att läsa om deras historia, se fabriken och jämföra äppelträden. Vi köpte också med oss en hel del cider, must, sylt och marmelad.

Skåne var intressant att se, men vädret gjorde att vi tyvärr inte hade möjlighet att bada på de fina stränderna.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Gratis Fun Slush till barnen!
Barnbiljett för 8,50€ på SEA LIFE Helsinki! (norm. barnpris 15€)
Alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Gröna Lund
Stockholm
Bakken – världens äldsta ...
Danmark
LEGOLAND® Billund
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se